Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει μαζί με την Ελλάδα


Evangelos-Venizelos-omilia

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Σερρών στάθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, είναι έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα, διαψεύδοντας τους κερδοσκόπους που στόχευαν στην καταστροφή της χώρας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξεπεράσει σύντομα την κρίση.
«Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, μένει οριστικά στο ευρώ. Διαψεύδονται οι κερδοσκόποι και όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας.Είναι σημαντικό ότι μετά από μήνες διαπραγματεύσεων η χώρα μας αποκτά ξανά μια νέα αφετηρία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού», επισήμανε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο φορολογικό: «Στο φορολογικό κάναμε μεγάλη προσπάθεια και σκληρή
διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης για να προστατεύσουμε τους πλέον αδύναμους.
Για το 2013 έχουμε συμφωνήσει να υπάρξει ένα φορολογικό καθεστώς για τον αγρότη που θα είναι δίκαιο και δεν θα τον βάζει σε περιπέτειες».
Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή επισήμανε: «Οι νεοναζιστές και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται τα κενά του κράτους και πουλούν προστασία στους πολίτες.
Εμείς δεν είπαμε ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή αλλά ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες. Όποιος θεωρεί ότι η ΧΑ είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο με δεδομένη την κρίση κάνει μεγάλο ιστορικό λάθος».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «κορυφαία δύναμη συντήρησης υπό το πρόσχημα του προοδευτικού, αριστερού, ριζοσπαστικού λόγου».
Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι έπρεπε αν και λαβωμένο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον. «Αν δεν το κάναμε πού θα βρισκόμασταν σήμερα; Αναλάβαμε και πάλι το κόστος. Είναι ώρα να βλέπει κανείς τον προσωπικό του ρόλο; Να κάνει ο καθένας επιλογή διαφύλαξης του πολιτικού του κεφαλαίου; Όχι βέβαια! Η χώρα θα αλλάξει. Το ΠΑΣΟΚ που κατέβηκε μαζί με τη χώρα θα ανεβεί και πάλι μαζί με τη χώρα.
Τον Φεβρουάριο το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του πρέπει να θέσει τα θεμέλια ενός σύγχρονου, κανονικού κόμματος. Έτσι θα φέρουμε κοντά νέες δυνάμεις».
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...