Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: «Τους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε ό,τι χρωστάμε στους πολίτες»


«Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε όλα όσα το κράτος χρωστάει στους έλληνες πολίτες» δήλωσε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συνεντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. «Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας, τώρα θα αποκαταστήσουμε και την αυτοπεποίθησή μας» είπε σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. «Οσοι επένδυσαν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχασαν» είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Σήμερα τελειώνουν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί, κερδίζει η Ελλάδα. Σήμερα αλλάζει το μίγμα πολιτικής».



Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα χρήματα που θα έρθουν στην Ελλάδα τη Δευτέρα, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν προωθηθεί αποτελούν δικαίωση και αφετηρία για τα τρία κόμματα που πίστεψαν στην αναγέννηση κι όχι στην καταστροφή της χώρας.
Ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, καθώς και τους βουλευτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, για «τις μάχες που δώσαμε μαζί και τις κερδίσαμε».
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «αφετηρία για όλους τους Ελληνες, αφού έχοντας αποφύγει τον γκρεμό έχουν στέρεους λόγους να αισιοδοξούν». Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι για πρώτη φορά θα έρθουν τόσα χρήματα στη χώρα, εξηγώντας ότι από τα 52,5 δισ. ευρώ, τα 40 θα μείνουν στη χώρα.
Σημείωσε, δε, ότι με τα επτά δισ. ευρώ το Δημόσιο θα αρχίσει να ξεχρεώνει όλα όσα χρωστάει στους πολίτες από το 2010. Οπως είπε, μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα αποκατασταθεί η ρευστότητα, θα δοθούν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα αντιμετωπιστεί η ανεργία.

«Το σύννεφο αβεβαιότητας απομακρύνθηκε και θα έρθουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά όσων «πίστευαν ότι δεν θα γινόταν τίποτα, ότι θα μας πέταγαν έξω από το ευρώ, αλλά πρόσθεσε: «Είναι μέρα ελπίδας, μέρα ενότητας».
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...