Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Υπουργείο Οικονομικών: Προμηθευτείτε κάρτα αποδείξεων

Υπουργείο Οικονομικών: Προμηθευτείτε κάρτα αποδείξεωνυπογραμμίζοντας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του πολίτη για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς διευκολύνει στο να γνωρίζει κάθε στιγμή τι έξοδα έχει κάνει, αποφεύγοντας τη χρονοβόρο καταγραφή των αποδείξεων στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η χρήση της είναι προαιρετική και ασφαλής, καταγράφεται μόνο το συνολικό ύψος της κάθε απόδειξης και όχι τα είδη. Η διαδικασία ενεργοποίησης των σημείων καταγραφής (POS) είναι σε πλήρη ανάπτυξη και έτσι είναι ακόμη συχνό φαινόμενο να μην μπορεί ο έμπορος να αποδεχθεί τις κάρτες.

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ανώνυμη και συνδέεται με τον Α.Φ.Μ. του καταναλωτή με μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία, μέσω SMS ή διαδικτύου, χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιας τράπεζας ή τρίτου φορέα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε συναλλαγή αρκεί το POS να έχει ενεργοποιηθεί για την υποδοχή της, ανεξάρτητα αν αυτή γίνεται με τη χρήση μετρητών, πιστωτικών καρτών ή άλλου τρόπου πληρωμής.

Κάρτες αποδείξεων πωλούνται στις περισσότερες τράπεζες.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...