Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς για... καθαρές λύσεις και ημερομηνία εκλογών


Συνάντηση Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς για... καθαρές λύσεις και ημερομηνία εκλογώνΚύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αρχής γενομένης με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, την ερχόμενη Παρασκευή στις 18.30, ανοίγει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τον χρονικό ορίζοντα και τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, αλλά και να βρεθεί λύση στα φαινόμενα δυσλειτουργίας που παρατηρούνται.
Τις επικείμενες συναντήσεις προανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, όπου συζητήθηκε το θέμα των επικουρικών συντάξεων, όταν ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης άνοιξε τη συζήτηση.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε τη θέση του ΛΑΟΣ υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης και ενός πιο ευέλικτου σχήματος. «Αυτό χρειάζεται τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Αν είναι να μιλάμε για συγκεκριμένο χρόνο και σκοπό, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων» είπε ο υπουργός Υποδομών.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «στη συμφωνία των αρχηγών δεν μπήκε ρητή ημερομηνία». «Υπάρχουν, βέβαια, πολιτικοί αρχηγοί που αναφέρονται σε συγκεκριμένη ημερομηνία και αυτό το μείζον θέμα της θητείας της κυβέρνησης και των αρμοδιοτήτων της θα το συζητήσω σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς».

Εξάλλου, ο κ. Παπαδήμος, απαντώντας στις αμφιβολίες που εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αν οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και το ασφαλιστικό εμπίπτει στις αρμοδιότητες της παρούσας κυβέρνησης, ανέφερε ότι «αποτελεί προϋπόθεση για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης».
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...