Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Άγριο «κράξιμο» για τους 117 βουλευτές που ζητούν αναδρομικά

Οργισμένοι είναι οι περισσότεροι βουλευτές με τους 117 συναδέλφους τους οι οποίοι επιμένουν να διεκδικούν από το δημόσιο αρκετές χιλιάδες ευρώ ως αναδρομικά, την ώρα που οι έλληνες φορολογούμενοι υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες των απεχθέστερων δημοσιονομικών μέτρων.

Μέλη του κοινοβουλίου αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος καθώς και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος μιλούν στο protothema.gr και καταδικάζουν τις απαιτήσεις των συναδέλφων τους.

Κώστας Τασούλας: «Είναι προκλητικό και απαράδεκτο»

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας ξεκαθάρισε ότι είναι «προκλητικό και απαράδεκτο πολιτικοί να διατηρούν τέτοιες αξιώσεις» την ώρα που οι Έλληνες βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Πρόσθεσε ότι οι τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ που περιλαμβάνονται στην λίστα (Μπεκίρης, Πλακιωτάκης Νικολόπουλος και Μελάς) έχουν ήδη «κάνει σχετικές δηλώσεις με τις οποίες παραιτούνται των αξιώσεών τους» και σημείωσε ότι «η ΝΔ θεωρεί ότι σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομικά περίοδο που περικόπτονται εισοδήματα εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών και δοκιμάζονται οι αντοχές τους η διεκδίκηση παρόμοιων αξιώσεων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Μανώλης Μπεντενιώτης: «Η πολιτική λειτουργία είναι προσφορά και ευθύνη στο λαό»


Επιπροσθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Πειραιά και Νησιών Μανώλης Μπεντενιώτης δήλωσε ότι «Ο πολιτικός θα πρέπει να μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν
ωφελήθηκα τίποτα από τις πράξεις μου αλλά και από τα λόγια μου στην πολιτική. Γιατί ολιτική λειτουργία είναι προσφορά και ευθύνη στο λαό και την κοινωνία, ενώ ο πολιτικός θα πρέπει να διακρίνεται και για την ηθική στην πολιτική και τη διαφάνεια στη διακυβέρνηση».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπεντενιώτης είναι από τους ελάχιστους που όσο ίσχυε η δυνατότητα δικαιώματος Ι.Χ. αυτοκινήτου από τον Ο.Δ.Δ.Υ., δεν έκανε χρήση αυτού του «δικαιώματος». Οι άλλοι τρεις ήταν: Ανδρέας Παπανδρέου, Γιάννης Αλευράς και Παναγιώτης Κατσαρός.

Θανάσης Οικονόμου: «Είναι ώρα να βάλουμε οριστική τελεία σε όλο αυτό το καθεστώς»


Επίσης ο βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει πως «αυτή είναι η απόδειξη ότι το ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος είναι εκτός τόπου και χρόνου και εξηγεί το πώς φτάσαμε εως εδώ. Επι 3 χρόνια έντονης οικονομικής κρίσης επιμένουν να διατηρούν νοοτροπίες και απαιτήσεις που είναι εντελώς αντίθετες με όσα βιώνει ο τόπος και οι έλληνες. Αυτοί μάλιστα που διεκδικούν τα αναδρομικά μπορεί να βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και να κατακεραυνώνουν τους πάντες. Πιστεύω ότι είναι ώρα να βάλουμε οριστική τελεία σε όλο αυτό το καθεστώς και να προχωρήσουμε άμεσα στον εκδημοκρατισμό του πολιτικού μας συστήματος».

Πέραν όμως των εν ενεργεία βουλευτών που καταδικάζουν τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία κατέθεσαν αγωγές ζητώντας αναδρομικά ύψους περίπου 250.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, κάνοντας χρήση «του συνταγματικού τους δικαιώματος», όπως αναφέρουν, υπάρχουν και ορισμένοι που προτίμησαν να μην κάνουν χρήση τού «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» και να παραμείνουν πιστοί σε έναν κώδικα ήθους που φαίνεται να έχει λησμονηθεί από τους περισσότερους συναδέλφους τους. Δύο από αυτούς είναι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, οι οποίοι μιλώντας στο protothema.gr (αρ. φύλλου 324 08/05/2011) είχαν ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν διανοήθηκαν να προσφύγουν κατά του ελληνικού κράτους, ακόμα και όταν η οικονομική κρίση δεν είχε χτυπήσει την πόρτα της χώρας.

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να καταθέσω τέτοια αγωγή»

«Από την πρώτη στιγμή αρνήθηκα να κάνω προσφυγή. Υπήρχαν δικηγόροι που γυρνούσαν από εδώ και από εκεί και ενημερώνανε. Σε εμένα δεν ήρθε κανείς βέβαια γιατί ήξεραν τις απόψεις μου, που λένε πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και κατ’ ανάγκη ηθικό. Δεν σκέφτηκα λοιπόν ποτέ να καταθέσω τέτοια αγωγή. Νομίζω πως είναι αρκετοί αυτοί που κατέθεσαν. Η πράξη αυτή όμως δεν έχει ηθική, ιδιαίτερα όταν συμβαίνει σε μια συγκυρία σαν αυτή που περνάμε σήμερα. Θεωρώ ότι είναι άσχημο να καταθέτει πολιτικός αγωγή εναντίον του κράτους για να εισπράξει κάτι που ενδεχομένως είναι νόμιμο. Απεναντίας, ο πολιτικός πρέπει να αφουγκράζεται τον παλμό των γεγονότων και το δημόσιο αίσθημα».

Αλέκος Παπαδόπουλος: «Είμαι θεμελιακά αντίθετος με το Ζ ψήφισμα της Βουλής»


«Είμαι θεμελιακά αντίθετος με το Ζ ψήφισμα της Βουλής, βάσει του οποίου διεκδικούν οι συνταξιούχοι βουλευτές τα αναδρομικά. Αποψη που την έχω εκφράσει ήδη από το 1994 ως υπουργός Οικονομικών. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να προσφύγω και να διεκδικήσω τα αναδρομικά γιατί τότε θα ήμουν ανακόλουθος τόσο μετα όσα πιστεύω όσο και με όσα ως εν ενεργεία πολιτικός έχω δεσμευτεί».

Βασίλης Έξαρχος: «Προσβολή του κοινού περι δικαίου αισθήματος η απαίτηση των 117»

Προσβολή του «κοινού περι δικαίου αισθήματος» αποτελεί η απαίτηση των 117 βουλευτών για τα αναδρομικά σύμφωνα με δήλωση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Εξαρχου. Αναλυτικά, ο κ Εξαρχος αναφέρει ότι «Σε μία περίοδο που οι πολίτες κάνουν επώδυνες θυσίες, η τυχόν επιμονή ορισμένων στη διεκδίκηση αναδρομικών από βουλευτικές αποζημιώσεις δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» και προσθέτει πως «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού διατυπώσει την ξεκάθαρη θέση, να μην διεκδικήσουν οι βουλευτές-μέλη της την καταβολή αναδρομικών, συναισθανόμενοι την κρίσιμη κατάσταση της χώρας μας».
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...