Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Οbserver: Προς την έξοδο από το ευρώ η Ελλάδα μέσα στο 2012




Υποβάθμιση της Γαλλίας μέχρι τα Χριστούγεννα προβλέπει η βρετανική εφημερίδα, ενώ πολύ πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μέσα στο 2012.

Η βρετανική Observer κάνει αναφορά στην Ελλάδα και στα πολύ πιθανά σενάρια εξόδου της από την ευρωζώνη εντός του 2012.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη αναλυτές του City του Λονδίνου, κάνει λόγο, επίσης, για αναπόφευκτη πλέον υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Γαλλία θα χάσει, πριν τα Χριστούγεννα, τα «ΑΑΑ», τα οποία διατηρεί από το 1975, όπως διατείνονται οι αναλυτές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, είναι πλέον κοινό μυστικό πως η Standard & Poors θα προχωρήσει σε υποβάθμιση, κατά δύο βαθμίδες, της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλία, μια ενέργεια που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη.

Και για όσους αναρωτούνται, όπως προσθέτει ο Observer, γιατί η Γαλλία και όχι η Βρετανία, χώρες με πανομοιότυπους οικονομικούς δείκτες, η διαφορά που μετρά σε βάρος της Γαλλίας είναι η απουσία εθνικής νομισματικής πολιτικής, κάτι που διαθέτει η Βρετανία, καθώς και ο χρόνος
ωρίμανσης του χρέους που στην γαλλική περίπτωση είναι μόλις ένα τρίτο από αυτόν της Βρετανίας.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...