Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν αντέχει ο κόσμος επιπλέον φόρους»

Ξενογιαννακοπούλου: Ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων

«Δεν αντέχει ο κόσμος, δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για επιπλέον φορολόγησή του, πέραν των μέτρων που έχουν ψηφιστεί, ούτε φυσικά μπορεί πια να μιλήσει κανείς για συντάξεις και μισθούς», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο των εκλογών η κ. Ξενογιαννακοπούλου, υπογράμμισε:

«Δεν θεωρώ ότι οι εκλογές είναι πρόσχημα ή άλλοθι, ούτε πρέπει να δημιουργούν ανησυχία. Με την έννοια ότι οι εκλογές είναι μια φυσιολογική δημοκρατική διαδικασία και μάλιστα δημιουργεί και ένα διέξοδο και ένα αίσθημα ευθύνης στον κόσμο απέναντι στην συγκυρία που περνάμε».

Πρόσθεσε δε πως όταν ολοκληρώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου το έργο της για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, «ομαλά θα πάμε στις εκλογές και φυσικά οι εκλογές θα δώσουν και την εντολή για την συνέχεια της προσπάθειας».

Αναφορικά με την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και συμπλήρωσε: «Να έρθει στο πολιτικό συμβούλιο, να μας πει τις σκέψεις του, να κάνει την εισήγησή του, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει και μια αυτοσυγκράτηση από όλους. Κρινόμαστε όλοι πάρα πολύ αυστηρά. Δεν είναι ωραία εικόνα κάποιοι να έρχονται εκ των υστέρων, να βγάζουν την ουρά τους απ' έξω, σαν να μην ήταν υπουργοί τα προηγούμενα χρόνια».

Καταλήγοντας πρόσθεσε πως όλοι κρίνονται και κυρίως όσοι θέλουν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο και σημείωσε ότι θα πρέπει να αποσαφηνίσουν «τι προτάσεις έχουν για την χώρα στο μέλλον, αλλά επίσης να δείχνουν έμπρακτα ότι σέβονται την ενότητα και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...