Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτο «όχι» της ΝΔ στον Παπαδήμο


Κάθετα αντίθετος στη νέα -τρίτη κατά σειρά- μείωση των επικουρικών συντάξεων δηλώνει ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, δια των υπουργών της ΝΔ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, θα εκφράσει τις σοβαρές αντιρρήσεις του κόμματός του για το σχέδιο Κουτρουμάνη, ζητώντας, μάλιστα, εξηγήσεις για τα αποθεματικά των ταμείων και τη διαχείρισή τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα δυο χρόνια.
Μάλιστα, αρκετά «γαλάζια» στελέχη δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα με τον κ. Κουτρουμάνη φέρεται να έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει το σχέδιο, το οποίο, ωστόσο, κατά τη Λ. Συγγρού «είναι εκτός των συμβατικών υποχρεώσεων της κυβέρνησης» και όπως επισήμως σημειώνει η ΝΔ, δεν αποτελεί καμία δέσμευση της χώρας μας βάσει του Μεσοπρόθεσμου, του Πολυνομοσχεδίου αλλά και του προϋπολογισμού που πρόσφατα ψηφίστηκε. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στη σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλου γίνεται σαφής αναφορά στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Στη ΝΔ υπενθυμίζουν ότι από την πρώτη στιγμή, ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να αρνηθούν στην κυβέρνηση Παπαδήμου να κλείσει κάποια «μέτωπα» στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, με παρεμβάσεις που θα είναι κοντά στις απόψεις Σαμαρά. Σημειώνουν, ωστόσο, πως σε καμία
περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν μέτρα για μειώσεις μισθών ή συντάξεων πολλώ δε μάλλον ότι ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αναλάβει μία και μόνο δέσμευση που είναι η αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων των 700 ευρώ και των επιδομάτων των πολύτεκνων.

Ενδεικτική του κλίματος που, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει στο υπουργικό συμβούλιο, είναι η ανακοίνωση του αρμόδιου Τομεάρχη Ν. Νικολόπουλου, ο οποίος αφήνει αιχμές για χρησιμοποίηση των επικουρικών ταμείων από την κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθούν οι κύριες συντάξεις, αφού όπως λέει η ΝΔ, τα ταμεία έχουν ήδη «γονατίσει», λόγω της ύφεσης από την πολιτική που ακολουθήθηκε την τελευταία διετία Παπανδρέου ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί απολύτως το πόσο θα επηρεαστούν από το «κούρεμα» του χρέους.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου

Εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απο...