Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Χρειαζόμαστε κυβέρνηση Παπαδήμου

 
Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι δημιούργημα των αναγκών μας. Ο πρωθυπουργός φιλοτεχνήθηκε από τις ανάγκες της χώρας προ των πυλών της χρεοκοπίας.
Ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε την διακυβέρνηση δυο μέρες πριν τον Μάριο Μόντι στην Ιταλία και δεν πρόλαβε να αντλήσει δυνάμεις από το παράδειγμά του, από μια πιο πλούσια πολιτική κουλτούρα όπως είναι αυτή της γείτονος Ιταλίας. Έτσι ετέθη επικεφαλής μιας κυβέρνησης με σχεδιασμό Παπανδρέου και μάλιστα στην πιο παρακμιακή του φάση. Με κάποιες προσθήκες από Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ.
Μέχρι τώρα προσέφερε σημαντικό έργο. Δηλαδή το εξής ένα: έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες να κάνουν ένα πρώτο βήμα κατανόησης της κρισιμότητας της κατάστασης, ένα βήμα ψυχραιμίας, ωριμότητας.
Όμως η ώρα της αλήθειας σ αυτή τη χώρα τρέχει με απίστευτη ταχύτητα. Και τίποτα δεν έχει γίνει ώστε να πάμε σε εκλογές με όρους κάποιας διεξόδου. Μένει λοιπόν ο Παπαδήμος.
Όπως είπε κι ο πρώην πρόεδρος, ο ευπατρίδης Κωστής Στεφανόπουλος, η χώρα έχει πρωθυπουργό. Χρειάζεται, λέμε εμείς και κυβέρνηση.
Ας τηρήσει ο κ Παπαδήμος τις ισορροπίες μεταξύ των κομμάτων αλλά με μέτρο σύγκρισης την κυβέρνηση Μόντι. Ας προσθέσει και κάποιους ανθρώπους που γνωρίζουν πολιτική αλλά δεν μετέχουν στο χρηματιστήριο της εκλογικής σκοπιμότητας. Μέσω αυτής της διαδικασίας και μόνο θα έχει την ευκαιρία να γίνει εν τοις πράγμασι πρωθυπουργός των υπουργών του. Αλλιώς άντε να συντονίσεις πενήντα κουρασμένα παλληκάρια του δεδομένου πολιτικού συστήματος.

Ας αφήσουμε πως μερικά από αυτά θα τα ξεκουράσει για να ριχτούν στην μάχη της κληρονομιάς των ερειπίων του ΠΑΣΟΚ.
koinonikos syndesmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...