Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς ζήτησε ο Αλέξης ΤσίπραςΗ πολιτική συγκυρία και η πολιτική συνεργασιών βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του Συνασπισμού, που πραγματοποιείται την Κυριακή.

Έπειτα από την επισημοποίηση της πολιτικής συνεργασίας με την ανεξάρτητη βουλευτή Σοφία Σακοράφα στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι επόμενες πρωτοβουλίες μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου επίσημων επαφών.

Οι εργασίες άνοιξαν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εκτίμησε ότι «από την πορεία των πραγμάτων, η Αριστερά έχει δικαιωθεί πλήρως» για τις θέσεις κατά του μνημονίου και των εφαρμοζόμενων πολιτικών, οι οποίες έχουν φτάσει σε αδιέξοδο που «ομολογείται ανοιχτά από τους πάντες», ακόμα και από τους ίδιους τους επιτελείς της τρόικας.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ, η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. «Δεν στέγνωσε το μελάνι από αυτά που ψήφισαν προχθές, λέγοντας ότι είναι τα τελευταία, τώρα μας λένε κατάμουτρα: Απέτυχε το μνημόνιο, πάρτε κι άλλο μνημόνιο» είπε.

«Απαιτείται λοιπόν αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται αλλαγή διακυβέρνησης» και η αλλαγή πολιτικής «μπορεί να έρθει μόνο από την συμπόρευση των δυνάμεων της αριστεράς και την συσπείρωση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας γύρω από ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Από την συγκρότηση του αντίπαλου δέους. Του νέου Συνασπισμού Εξουσίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «αυτά που μας ζητάνε απλά δε γίνονται» και «στο τέλος αυτής της ιστορίας, δεν θα υπάρχει ίχνος κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα, ούτε παραγωγικός πόρος για αξιοποίηση, ούτε αξιοπρεπής απασχόληση».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα προγράμματα λιτότητας ούτε το ευρώ διασώζουν, ούτε την κρίση αντιμετωπίζουν και «οι σημερινοί συσχετισμοί δύναμης οδηγούν την Ευρώπη στην καταστροφή».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «να φύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών και της τρικομματικής υποκρισίας» να γίνουν εκλογές και η Αριστερά («οι προοδευτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις») να απευθυνθεί στο λαό ενωμένη.

«Θέλουμε και επιδιώκουμε η γραμμή αυτή να περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς. Αλλά και άλλους πολιτικούς χώρους, όπως οι δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, και οι δυνάμεις της οικολογίας. Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους. Η αριστερά έχει ιστορική ευθύνη να παραμερίσει αντιθέσεις, διαφωνίες και εσωτερικές περιχαρακώσεις» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν εξαίρεσε από το κάλεσμα ούτε το ΚΚΕ, ούτε τη Δημοκρατική Αριστερά, χαρακτηρίζοντας προσχηματικές τις κατηγορίες που απευθύνουν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Φώτης Κουβέλης κατά του κόμματός του.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...