Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ: Περιορισμός της φοροδιαφυγής και όχι νέα μέτρα
Τις αποκλίσεις του προϋπολογισμού σχολίασαν οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Ιωάννης Βρούτσης, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι αποκλίσεις στους στόχους του Προϋπολογισμού διατηρούνται, παρά τις πρόσθετες έκτακτες εισφορές και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που επιβλήθηκαν από τον κ. Βενιζέλο τους 3 τελευταίους μήνες» σημειώνουν στην ανακοίνωση τους οι αναπληρωτές τομεάρχες.

Παράλληλα οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βρούτσης υπογραμμίζουν ότι οι αποκλίσεις που καθιστούν εξαιρετικά επισφαλή ακόμη και την τελευταία, πρόσφατη, αναθεωρημένη πρόβλεψη για μείωση του ελλείμματος στο 9% του ΑΕΠ το 2011.

«Αποδεικνύεται έτσι ότι συγκεκριμένες πολιτικές -οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει, είτε λόγω έμπνευσης, είτε λόγω ανεπάρκειας της προηγούμενης Κυβέρνησης Παπανδρέου- πρέπει να τροποποιηθούν. Και να εμπλουτισθούν με πολιτικές που θα αντιστρέψουν την πτωτική πορεία της Οικονομίας, θα βελτιώσουν τη λειτουργία της πραγματικής Οικονομίας και θα της προσδώσουν δυναμική μεγέθυνσης».

Όπως εξηγούν οι αναπληρωτές τομεάρχες η ΝΔ θα περιμένει και τα στοιχεία των 2 πρώτων μηνών του 2012, το αποτέλεσμα των οποίων, σε εθνικολογιστική βάση, ενσωματώνεται στο 2011,
προκειμένου να διαπιστώνει αν θα υπάρξει προσέγγιση των νέων αναθεωρημένων στόχων.

«Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία έχει τονίσει ότι οποιαδήποτε νέα προσαρμογή απαιτηθεί στο μέλλον, εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της Κυβέρνησης Παπανδρέου, θα πρέπει να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή» αναφέρουν οι αναπληρωτές τομεάρχες και συνεχίζουν: «και θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...