Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Πυρ από ΣΥΝ και ΔΗΜ.ΑΡ. για τις απολύσεις στο Δημόσιο

«Η συμφωνία τρόικας - κυβέρνησης για απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων το προσεχές διάστημα δεν έρχεται να βελτιώσει το κράτος, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται ο κ. Ρέππας, αλλά να διαλύσει και την τελευταία σπιθαμή δημόσιας διοίκησης και κοινωνικού κράτους, οδηγώντας στην ανεργία και τη φτώχεια χιλιάδες εργαζομένους», σχολίασε ο ΣΥΝ.
Σύμφωνα με το κόμμα της Αριστεράς, «η κυβέρνηση ισχυρίζεται προκλητικά ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας δεν πέτυχε επειδή δεν οδήγησε και άλλους υπαλλήλους στον προθάλαμο της ανεργίας, τη στιγμή που η συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ και των συμμάχων τους είναι συναίνεση στην ολοκληρωτική παράδοση των εργαζομένων στο κεφάλαιο και καταστρέφει τη χώρα».
* Η Δημοκρατική Αριστερά σχολίασε ότι από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στο μέτρο της εφεδρείας. «Είχαμε τονίσει ότι το μέτρο αυτό είναι αναποτελεσματικό, κινείται στα όρια της συνταγματικότητας, στέλνει χιλιάδες εργαζομένους στον προθάλαμο της ανεργίας και στερεί τη δημόσια διοίκηση από έμπειρα και επιτελικά στελέχη», ανέφερε στο ίδιο σχόλιο και πρόσθεσε: «Με καθυστέρηση μηνών η κυβέρνηση ανακρούει πρύμναν. Η "λύση" που μελετά τώρα για απολύσεις θα έχει ακόμα πιο καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία».

Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Κεραυνοί» ΜεΡΑ25 κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό: «Ανίκανη, άβουλη και μοιραία»

«Ανίκανη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται αποφασισμένη: να επιβάλει μια απάνθρωπη λύσ...