Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

«Η Ε.Ε. παραδέχτηκε ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική»

«Καταρρίφθηκαν τρία μεγάλα ταμπού στην Ευρώπη»

Με θετικές αποτιμήσεις διάνθισε την τοποθέτησή της για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενημερώνοντας σχετικά τις Επιτροπές Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε με ικανοποίηση πως «καταρρίφθηκαν τρία μεγάλα ταμπού, για τα οποία υπήρχε μεγάλη άρνηση να συζητηθούν τα τελευταία δύο χρόνια στην Ευρώπη»: η λεγόμενη «θεωρία της στεγανοποίησης», ότι δηλαδή «η κρίση ήταν μια ελληνική υπόθεση χωρίς ευρύτερα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά», το δομικό και συστημικό έλλειμμα της ΟΝΕ και τα χαρακτηριστικά της κρίσης, ως φαινόμενο ύφεσης που χρήζει συνολικότερης ευρωπαϊκής αντιμετώπισης.

Στα συμπεράσματα, σημείωσε με ικανοποίηση η κ. Ξενογιαννακοπούλου, επιβεβαιώνονται και διασφαλίζονται οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και διασφαλίστηκε να μην υπάρξουν διαφορετικές ταχύτητες εντός της ευρωζώνης.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιοι δικαιούνται κουπόνια για δωρεάν διακοπές

Την παροχή φορολογικών κινήτρων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να παρέχουν στους εργαζομένους τους εταιρικά κουπόνια για να πάνε...