Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

«Η ηλιακή ενέργεια-κλειδί για την ελληνική οικονομία»

Spiegel: Έξοδος από το χάος η αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων

Ως βασικός κλάδος στον οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί η Ελλάδα για την έξοδο από την οικονομική κρίση, παρουσιάζεται ο τομέας της ενέργειας στην online έκδοση του περιοδικού Spiegel.

Στο αφιέρωμα του περιοδικού παρουσιάζονται απόψεις τόσο ελλήνων αξιωματούχων και επιστημόνων όσο και αποτελέσματα από πρόσφατες μελέτες.

Το περιοδικό τονίζει ιδιαίτερα, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει σημαντικά έσοδα την αξιοποίηση του ενεργειακού τομέρα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

Μάλιστα, το Spiegel επικαλείται πρόσφατη μελέτη της εταιρείας McKinsey με τίτλο «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά», που έγινε για λογαριασμό του ΣΕΒ, σύμφωνα με την οποία δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν σταδιακά την επόμενη δεκαετία στην Ελλάδα από την σωστή ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Εκτός από την ηλιακή ενέργεια, ωστόσο, το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται και στις δυνατότητες της Ελλάδας όσον αφορά την αιολική ενέργεια, σημειώνοντας ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Όπως σημειώνει ο Έλληνας υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του στο περιοδικό, η ενέργεια «είναι ένας από τους τομείς-κλειδιά για την οικονομία, πολύ περισσότερο σήμερα από ό,τι ήταν στο παρελθόν. Η ενέργεια είναι ίσως ο πιο δυναμικός τομέας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Και είναι αυτός που θα οδηγήσει τις επενδύσεις από το 2012 και πέρα».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...