Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Σόιμπλε: Το 2012 θα «καθησυχάσουμε» τις αγορές 

Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild am Sonntag ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται πεπεισμένος ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα εκπέμψουν θετικά μηνύματα τα οποία θα καθησυχάσουν τις αγορές. Θα υπάρξουν βέβαια κάποιες «εκπλήξεις και αναταράξεις, τις οποίες είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο γερμανός υπουργός εκφράζει την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομικά περιοχές του κόσμου και οι επενδυτές επιδιώκουν να επενδύσουν κερδοφόρα τα χρήματά τους».
Εκ των ουκ άνευ ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών
Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στην αποφασιστικότητα της γερμανικής κυβέρνησης να «περάσει» τον φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Ο φόρος αυτός ίσως να μην αρκεί για να σταματήσει τις παράδοξες εξελίξεις στις χρηματαγορές, αλλά θα τις επιβραδύνει», εκτιμά ο κ. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιβληθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η φορολόγηση των εν λόγω συναλλαγών. «Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να επιβληθεί σε παγκόσμια κλίμακα αυτός ο φόρος, καθώς δεν τίθεται σε κίνδυνο μόνο η σταθερότητα των χρηματαγορών μας, αλλά διακυβεύεται και η νομιμότητα του όλου συστήματος έναντι των πολιτών», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.
Ο γερμανός πολιτικός επέκρινε το γεγονός ότι «στην παρούσα φάση οι αγορές είναι απασχολημένες με τον εαυτό τους αντί να ενισχύσουν την πραγματική οικονομία». Σε περίπτωση που δεν προκύψει
συμφωνία για το ζήτημα του φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην ΕΕ, Γερμανία και Γαλλία θα καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να υιοθετηθεί το μέτρο αυτό κατ` αρχήν μόνο στην ευρωζώνη.
Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Κεραυνοί» ΜεΡΑ25 κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό: «Ανίκανη, άβουλη και μοιραία»

«Ανίκανη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται αποφασισμένη: να επιβάλει μια απάνθρωπη λύσ...