Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Διπλό «ψαλίδι» τώρα και το 2012 στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Διπλό «ψαλίδι» τώρα και το 2012 στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων!Μειωμένοι έως και 1.000 ευρώ είναι οι μισθοί στο δημόσιο που λαμβάνουν σήμερα και αύριο ως προκαταβολή για το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι, λόγω εφαρμογής του νέου ενιαίου μισθολογίου και αναδρομικών κρατήσεων από 1ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο, οι περικοπές επιβάλλονται σταδιακά με ποσοστό μείωσης 25% από την 1η Νοεμβρίου 2011. Το μισό του εναπομείναντος ποσοστού μείωσης εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2012 και το άλλο μισό από την 1η Ιανουαρίου 2013. Οι συνολικές απώλειες στις αποδοχές κυμαίνονται από 206 ευρώ έως και 937 ευρώ, ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας, ωστόσο για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι περικοπές μπορούν να φτάσουν και στα 1.000 ευρώ.
Το 2012 θα ισχύσουν και νέες περικοπές ύψους 15% -20% στις αποδοχές των περίπου 300.000 δημοσίων υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων. Στο μνημόνιο υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τις μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια και το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, καταρτίζει τις σχετικές διατάξεις. Οι μειώσεις αφορούν δικαστικούς, γιατρούς ΕΣΥ, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα κ.α
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε σχετικά:

«Το νέο μισθολόγιο, που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, αντί να αντιμετωπίσει τις αυθαιρεσίες των πελατειακών ρυθμίσεων και να διορθώσει τη διοίκηση, της δίνει την χαριστική βολή με τις ισοπεδωτικές και οριζόντιες περικοπές που θα ζήλευαν τα σοβιετικά καθεστώτα.
Επειδή το μεγάλο και σπάταλο κράτος δεν αξιολογεί, δεν μετρά και δεν επιβραβεύει, με το
μισθολόγιο που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, ακυρώνεται μια σημαντική διαρθρωτική μεταρρύθμιση, ενώ παραμένουν άθικτα κομματισμός και διαφθορά.
Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι ο συνδυασμός της μείωσης του κράτους, του εξορθολογισμού των υπηρεσιών του και των αποκρατικοποιήσεων, θα επέτρεπε μέσω ενός νέου σύγχρονου μισθολογίου, αύξηση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα θα λειτουργούσε ως επιβράβευση των καλύτερων, των άξιων και των έντιμων δημοσίων υπαλλήλων».
eklogika

1 σχόλιο:

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...