Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Στα τέλη Απριλίου οι εκλογές



«Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί: Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα τραγική, σημείωσε πως παρ' όλο που σχηματίστηκε μια συμμαχική κυβέρνηση, συνεχίζεται και οξύνεται το συμβατικό κομματικό παιχνίδι. Πρόσθεσε μάλιστα πως η αβεβαιότητα γενικεύεται και έχει ήδη απλωθεί σε όλη την Ευρωζώνη, ενώ επισήμανε πως «η σχεδόν υφεσιακή κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ευρώπη το 2012 επηρεάζει ακόμη πιο αρνητικά την ελληνική οικονομία, π.χ. τις εξαγωγές».
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι το μέλλον της χώρας δεν θα κριθεί στις εκλογές, αλλά από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα.
Νωρίτερα, η ΝΔ διά του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, αποδεχόταν πλέον ανοικτά ενδεχόμενη παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI, θέτοντας ωστόσο ως απώτατο όριο το Πάσχα. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Bήμα fm, o εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η προσυμφωνημένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου μπορεί να αλλάξει, σε συνάρτηση με την πορεία των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και ομολογιούχων για την περικοπή του χρέους. Διευκρίνισε πάντως ότι «η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα».
Στην αντίπερα όχθη το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει τη διεξαγωγή των εκλογών ακόμα και μετά τη 15η Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα). «Δεν έχουμε καμία αντίρρηση ακόμα και αν οι εκλογές γίνουν μετά το Πάσχα», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης μετά από την 90λεπτη συνάντηση του Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Σχολιάζοντας τις νεότερες εξελίξεις, το ΚΚΕεπιμένει στο κάλεσμά του προς το λαό «για ανατροπή της συγκυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής». «Η μόνη πραγματική δέσμευση που έχουν αναλάβει τα κόμματα της συγκυβέρνησης είναι απέναντι στην πλουτοκρατία και στην ΕΕ ότι θα επιβάλουν νέα μνημόνια χρεοκοπίας στο λαό. Η υποτιθέμενη συμφωνία τους για την ημερομηνία των εκλογών αποδεικνύεται μύθος» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης επανέλαβε τη γνωστή θέση του κόμματος για ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και παράταση του βίου της κυβέρνησης: «Η απρόσκοπτη υλοποίηση της νέας συμφωνίας προϋποθέτει πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, ομόθυμη διάθεση των τριών κυβερνητικών εταίρων και βάθος χρόνου, διαφορετικά, διακινδυνεύεται να τιναχθεί στον αέρα το PSI».
Η μετάθεση των εκλογών είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και να οριστικοποιήσει τη νέα δανειακή σύμβαση με την ΕΕ και το ΔΝΤ
Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...