Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Χρυσοχοΐδης: Όποιος θέλει να γυρίσουμε στη δραχμή θέλει πολιτική κρεμάλα

Χρυσοχοΐδης: Όποιος θέλει να γυρίσουμε στη δραχμή θέλει πολιτική κρεμάλα «Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να μείνει όσο χρειάζεται», τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» στον τηλεοπτικό σταθμό skai.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να παραμείνει όσο χρειαστεί για να κλείσει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έστρεψε τα βέλη του σε όσους επιθυμούν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, λέγοντας ότι, «όποιος θέλει να γυρίσουμε στη δραχμή, θέλει πολιτική κρεμάλα».

Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ταυτίζει τη συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους με την οικονομική σταθερότητα της χώρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπάρχει οικονομική σταθερότητα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα».

Κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις».

Ο υπουργός επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς -όπως σημειώνει- «από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δε διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει».

Ακόμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχεται ότι χρησιμοποίησε υψηλό τόνο και σκληρά λόγια σε πρόσφατες τοποθετήσεις του για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνει όμως ότι αυτό έγινε «γιατί σκληρά ζουν οι άνθρωποι σήμερα, είναι σκληρή η πραγματικότητα».

Συνεχίζοντας ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «η πολιτική είναι μια σκληρή υπόθεση» και κατέληξε ότι θα πρέπει να δικαιολογούνται αιχμηρές τοποθετήσεις αυτή την εποχή καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «υπάρχουν 4 εκ. Έλληνες στην φτώχια και τα υπόλοιπα 7 εκ. είναι μέσα σε μία πολύ μεγάλη αγωνία, κυρίως η μεσαία τάξη της χώρας, ότι καταρρέουμε».
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...