Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι εξαιρούνται από την εφεδρεία




Όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να έχουν δρομολογηθεί ή ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ενόψει και της σύναψης της νέας δανειακής σύμβασης, υπογράμμισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπαδήμος έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με υπουργούς και έχουν εντοπιστεί οι διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και τα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν στο χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, οι οποίες ανέφεραν επίσης ότι σήμερα όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα, γεγονός που επισημάνθηκε από υπουργό με τη φράση "η κυβέρνηση "ρολάρει"".

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το περιβάλλον, καθώς και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για μια σειρά ζητήματα, ενώ το ζήτημα των φορτηγών καθώς και η αδειοδότηση δικηγορικών εταιρειών σε όλη την Ελλάδα θα ρυθμιστούν τελικά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Εφεδρεία, οφειλές και αυθαίρετα
Επίσης, θα εξαιρεθούν από την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (εφεδρεία), έξι Ακόλουθοι Τύπου
που θα συνταξιοδοτηθούν τον Μάρτιο του 2012 καθώς και οι οδηγοί των εταιρειών ΟΣΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την κατά ένα έτος αναστολή επιβολής φόρους 20% επί των διαφημίσεων στα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η άποψη ότι ο συγκεκριμένος νόμος πρέπει να καταργηθεί.

Το υπουργικό Συμβούλιο επιπλέον ενέκρινε την εξουσιοδότηση δικηγορικών γραφείων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο.

Αναφορικά με την υποβολή δήλωσης για αυθαίρετη κατοικία, το υπουργικό Συμβούλιο επεξέτεινε τα όρια υποβολής ως τις 28 Φεβρουαρίου 2012.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ και φαρμακοποιών είπε ότι είναι άλλο πράγμα οι κοινωνικές συγκρούσεις, τις οποίες αντιλαμβανόμαστε, και άλλο οι υποδαυλιζόμενες κινητοποιήσεις.

Το μισθολόγιο των δημοσιογράφων

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, "η τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 32 του Ενιαίου Μισθολογίου όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται είτε στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στην ΕΡΤ".

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης οι αμοιβές των δημοσιογράφων θα καθορίζονται από κοινές υπουργικές αποφάσεις έπειτα από διαβούλευση με τις οικείες δημοσιογραφικές Ενώσεις.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...