Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ανησυχεί για τη δόση των 89 δισ. ευρώ ο Παπαδήμος

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος το επόμενο διάστημα.

Όπως ο ίδιος ενημέρωσε τους υπουργούς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης, το αντικείμενο των συναντήσεων αυτών θα είναι η θητεία της κυβέρνησης.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ στο εσωτερικό της κυβέρνησης και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί ήταν και το "πισωγύρισμα" του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη ως προς τον χρόνο εφαρμογής της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, σε μία εξέλιξη που φαίνεται να είναι συμφωνημένη με την Τρόικα.

Διαβάστε εδώ τις εξελίξεις σχετικά με την αναβολή της ρύθμισης και εδώ σχετικά με τις περικοπές που προτείνει ανά ταμείο το υπουργείο Εργασίας.

Στο θέμα της θητείας της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης ο υπουργός Μεταφορών κύριος Μάκης Βορίδης όταν έλαβε το λόγο στο υπουργικό συμβούλιο.

Με αφορμή τη συζήτηση για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων ο κύριος Βορίδης ανέφερε πως ο ΛΑΟΣ, έχει πάρει θέση υπέρ της παράτασης και της εξάντληση του πολιτικού χρόνου της κυβέρνησης ακόμα και της αναμόρφωσης του κυβερνητικού σχήματος και για αυτό ο ΛΑΟΣ, δεν μπορεί να συναινέσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να είναι συγκεκριμένου σκοπού και χρόνου. Ο κύριος Παπαδήμος απάντησε στον κύριο Βορίδη πως ο εξορθολογισμός των επικουρικών ταμείων είναι στο πλαίσιο του σκοπού της κυβέρνησης.

Ο κύριος Παπαδήμος, μιλώντας στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, μίλησε για ευρεία συμφωνία ώστε να υπάρξει αναγκαία αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση του συστήματος των επικουρικών συντάξεων. Μίλησε επίσης για αναγκαία συμφωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για αναγκαία προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής. Αν δεν ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση ως τα μέσα Ιανουαρίου είπε ο κύριος Παπαδήμος, τότε αυτό θα συνεπάγεται μεγάλη δυσκολία με την Τρόικα στη διαπραγμάτευση για την δόση - μαμούθ των 80 δισ. ευρώ αλλά και για την πορεία των μεταρρυθμίσεων εν γένει.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι προτάσεις του κύριου Κουτρουμάνη αποτελούν μια βάση για περαιτέρω διερεύνηση, αξιοποίηση τους και διαβούλευση με τα κόμματα.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κύριος Βενιζέλος σημείωσε, ότι η πίεση που θα δεχτεί η Ελλάδα από την Τρόικα θα εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...