Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αλέκα Παπαρήγα: Βαδίζουμε προς μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία


Αλέκα Παπαρήγα: Βαδίζουμε προς μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία

«Βαδίζουμε, ολοταχώς, για μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία». Αυτή την εκτίμηση έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, από την Αρτα, την Πέμπτη (15.11.2011), κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης περιοδείας της στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του ΚΚΕ η κρίση στη χώρα μας θα γίνει πιο βαθειά.
«Η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά κοντά σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Προγραμματισμένη χρεοκοπία έγινε, συμφωνημένη χρεοκοπία έγινε 50%, προηγούμενα 21%, και βαδίζουμε, ολοταχώς θα έλεγα, για μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία», τόνισε .

Για να συμπληρώσει: «Και δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά πυκνώνουν οι συζητήσεις και τα διάφορά σενάρια, συζητήσεις του τύπου «ευρώ ή δραχμή» και η προσπάθεια να καθησυχαστεί ο ελληνικός λαός, γιατί, αν η Ελλάδα εν πάση περιπτώσει βγει από το ευρώ, μπορεί να συνδεθεί με το δολάριο ή με τη βρετανική λίρα και υποτίθεται ότι ο λαός σώθηκε».
Θύμισε μάλιστα ότι και η Αργεντινή η οποία ήταν συνδεδεμένη με το δολάριο, δεν απέφυγε την κρίση και αφού αποδεσμεύτηκε από το δολάριο, «μπορεί ο κύκλος της κρίσης να ξεπεράστηκε, αλλά ο λαός βγήκε πιο φτωχός από την κρίση και οι κοινωνικές αντιθέσεις, η κοινωνική διαφοροποίηση έγινε πιο μεγάλη».
Η κυρία Παπαρήγα προειδοποίησε ότι έρχεται «τσουνάμι νέων μέτρων».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ότι δεν λένε την αλήθεια, όταν λένε ότι δεν θα 'ρθούν καινούργια μέτρα.

«Πρώτα πρώτα «τρέχουν» τα μέτρα του 2009, του 2010, του 2011 και το 2012 θα πέσουν όλα στην πλάτη μας», όπως είπε, και παράλληλα «θα παρθούν και νέα μέτρα».

Υπογράμμισε , πάντως, ότι καθώς «το κίνημα θα ανέβει, το κίνημα θα αντεπιτεθεί, ο λαός δεν θα αυτοκτονήσει», θα υπάρξει «νέο κύμα κρατικής καταστολής και βίας» απέναντι στο οποίο «ο λαός πρέπει να θωρακιστεί -έχει πείρα».

Μάλιστα, επιτέθηκε κατά του ΛΑΟΣ, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση «δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η συμμετοχή ενός κόμματος το οποίο εκτελεί συμβόλαια, κάνει την πιο βρώμικη δουλειά, είναι το κόμμα εκείνο που θα πάρει στην πλάτη του την επεξεργασία των πιο βρώμικων και αντιλαϊκών μέτρων εναντίον του λαού».
Κατά το ΚΚΕ, με την πρόσφατη απόφαση που ελήφθη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γίνονται βήματα για την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης .

Αντιθέτως, όπως υπογράμμισε η κυρία Παπαρήγα, η τελευταία Σύνοδος της ΕΕ καθόρισε «να υπάρχει επίσημο χάσμα ανάμεσα στις χώρες και καθόρισε επίσης με ποιες προϋποθέσεις θα εξοβελίζεται μια χώρα από την Ευρωζώνη ή και από την ίδια την ΕΕ».
Ετσι, τόνισε ότι τώρα δεν έχει νόημα το ταμπού που υπήρχε για τμήμα του ελληνικού λαού απέναντι στη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και ριζική αλλαγή και στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας και της οικονομίας.

Κάλεσε τους εργαζομένους να αξιοποιήσουν «τους κλονισμούς που δέχεται η ΕΕ» και να ωθήσουν τα πράγματα προς την αγωνιστική αποδέσμευση, τονίζοντας ότι «είναι άλλο πράγμα να σε διώξουν κλοτσηδόν και άλλο πράγμα να αποφασίσει ο λαός -όπως έτσι πρέπει να κάνουν και άλλοι λαοί της Ευρώπης».
ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...