Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ατιμωρησία εργοδοτών που δεν καταβάλλουν δώρο Χριστουγέννων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ατιμωρησία εργοδοτών που δεν καταβάλλουν δώρο Χριστουγέννων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑΓια ατιμωρησία εργοδοτών οι οποίοι αρνούνται να καταβάλλουν έγκαιρα το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, κάνει λόγο σε δήλωσή του το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Ο κ. Στρατούλης, αναφέρει επίσης ότι «ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών με διάταξή του, παρέτεινε τη νόμιμη προθεσμία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από τις 21/12, που ορίζει η εγκύκλιος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, στις 31/12» και με τον τρόπο αυτό «διευκολύνει» τους «αυθαιρετούντες και παρανομούντες εργοδότες».
Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Στρατούλης αναφέρει:
«Η παράνομη και αντεργατική άρνηση εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα να καταβάλλουν στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων μέχρι προχθές 21/12 που έληγε η νόμιμη προθεσμία έχει πάρει πρωτοφανώς μαζικό χαρακτήρα.
Δυστυχώς αυτοί οι παρανομούντες εργοδότες μένουν ατιμώρητοι, παρότι η μη έγκαιρη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων από τον εργοδότη συνιστά αδίκημα και διώκεται ποινικά και μάλιστα με αυτόφωρη διαδικασία.
Η ατιμωρησία των παρανομούντων εργοδοτών οφείλεται αφενός γιατί τα αστυνομικά τμήματα αρνούνται να παραλάβουν τις μηνυτήριες αναφορές εργαζομένων για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων από τον εργοδότη τους και αφετέρου γιατί ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών με διάταξή του παρέτεινε τη νόμιμη προθεσμία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από τις 21/12, που ορίζει η εγκύκλιος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, στις 31/12, διευκολύνοντας έτσι τους αυθαιρετούντες και
παρανομούντες εργοδότες να αποφύγουν τουλάχιστον μέχρι τότε την αυτόφωρη ποινική διαδικασία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Υπουργούς Εργασίας, Προστασίας του πολίτη και Δικαιοσύνης να σταματήσουν να κάνουν τους τροχονόμους στην ασυδοσία των εργοδοτών και επιτέλους να πράξουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους και τις ίδιες τις εγκυκλίους τους για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εργοδότες που αυθαιρετούν και παρανομούν ασύστολα».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...