Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Για την «ανάπτυξη» ή για την τσέπη τους;


thumb

Αυτή η «ανάπτυξη» έχει ξεφύγει τελείως… Δεν της φτάνει της αχαΐρευτης – γιατί μέχρι σήμερα μας βγήκε δίχως κέρδος κέρατα- που για το γινάτι της σφάχτηκαν στην ποδιά της, εργασιακοί κανόνες και ρυθμίσεις, συλλογικές συμβάσεις, δώρα και επιδόματα, ως τζάνκι της πλήρους αποδόμησης έχει συνεχώς και νέες απαιτήσεις και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο…
Και η τελευταία της επιθυμία, βγάζει μάτι, αφού απαιτεί να μην μπουν κανόνες και περιορισμοί ούτε καν στις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία.
Απαιτεί εν ολίγοις – και μάλιστα επικαλούμενη την κρίση- ομερτά για τις χημικές ουσίες που βλάπτουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας!!!
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Καταγραφή, Αξιολόγηση, Αδειοδότηση και Περιορισμούς των Χημικών Ουσιών, γνωστός ως Κανονισμός REACH, πρέπει να αναθεωρηθεί εντός του 2012.
Τα παπαγαλάκια των βιομηχανιών, όμως, οι πολιτικοί εν προκειμένω, άρχισαν τις πιέσεις για να μην υπάρξει αναθεώρηση του κανονισμού ή εάν υπάρξει να είναι προς όφελος της χημικής βιομηχανίας.
Το ρόλο της εμπροσθοφυλακής των ζόμπι της χημικής βιομηχανίας ανέλαβαν η Τσεχία και η Σλοβακία υποστηρίζοντας ότι οι κανονισμοί ασφαλείας πλήττουν τις μικρότερες επιχειρήσεις και υπονομεύουν την ανάπτυξη.
Θαυμάστε δηλώσεις και επιχειρήματα:
- «Αναγνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας των πολιτών, αλλά από την άλλη πρέπει να σκεφτούμε την ανταγωνιστικότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μας.» δήλωσε ο Dušan Jurík
υπεύθυνος ανταγωνιστικότητας στην μόνιμη αντιπροσωπείας της Σλοβακίας στην ΕΕ.
- «Κατανοούμε το όφελος που έχει το REACH στη υγεία και το περιβάλλον, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να διασφαλίσουμε, ειδικά σε καιρό κρίσης, ότι η ανάπτυξη υποστηρίζεται» δήλωσε Τσέχος αξιωματούχος στη EurActiv.
Για να το κάνουμε πιο λιανά, ήδη, δυο κυβερνήσεις –γιατί θα υπάρξουν κι άλλες- ενώ παραδέχονται ότι ο Κανονισμός έχει λειτουργήσει προς όφελος της υγείας των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος, επιλέγουν συνειδητά την αποδυνάμωσή του σε βάρος της δημόσιας υγείας και υπέρ των βιομηχανιών.
Η μάχη που θα δοθεί στην ΕΕ προβλέπεται σκληρή εάν και οι ψύχραιμοι παρατηρητές προβλέπουν ότι τελικά ο Κανονισμός θα μείνει ως έχει, χωρίς, δηλαδή, να υπάρξουν αλλαγές προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών παρά τις εκκλήσεις της BEUC, Οργάνωση των Ευρωπαίων Καταναλωτών, της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών και της Διεθνούς Γραμματείας Χημικών για την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών και την αντικατάσταση των επιβλαβών χημικών
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  κάλεσε σήμερα τις πληγείσες  χώρες  από τον  κορονοϊό  να " αφυπνιστούν " και να "συμμετάσχο...