Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Προτεραιότητα μας η ανακοπή της ύφεσης

«Δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα εάν εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός»

«Προτεραιότητα μας η ανακοπή της ύφεσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των συναντήσεών του με την τρόικα και το γενικό διευθυντή του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, στην οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμη» για την ελληνική οικονομία την εβδομάδα που διανύουμε.

O υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το PSI - την ανταλλαγή ομολόγων για το «κούρεμα» - ενώ αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, τις χαρακτήρισε «δύσκολες» και «κρίσιμες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ανακοπή της ύφεσης, ενώ όπως είπε «στόχος παραμένει η εφαρμογή των αποφάσεων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου».

«Πρέπει να τρέξουν πρόγραμμα προσαρμογής και PSI σε ένα ενιαίο χρονοδιάγραμμα. Συσσωρευμένα λάθη και μακρά αμεριμνησία μας οδήγησαν ως εδώ. Αυτά πρέπει να παρακάμψουμε το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «τόσο το πρόγραμμα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξασφαλίσουν τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Εάν οι τράπεζες δε νιώσουν ασφαλείς μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση τους δεν θα αλλάξει το κλίμα στην αγορά».

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «αν εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός του 2011 δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα», αλλά ανέφερε ότι «εάν όμως υπάρξουν αποκλίσεις θα αναληφθούν οι ευθύνες».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «ο προϋπολογισμός του 2011 εφόσον εκτελεστεί θα μας επιτρέψει να μπούμε σε πρωτογενή πλεονάσματα το 2012», όμως όπως είπε «η εκτέλεση του συνέπεσε δυστυχώς με μία φάση μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας, όχι μόνο ελληνικής, αλλά πανευρωπαϊκής».

«Η χώρα καλείται να λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για καμία υπεκφυγή και καμία περίσπαση, πολιτική ή άλλη», είπε προσθέτοντας ότι βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο χρόνο της ύφεσης και οδηγούμαστε στον τέταρτο.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...