Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

«Με επέλεξαν για να βγάλω το φίδι από την τρύπα»




Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρωθυπουργός μετά τις αλλεπάλληλες δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των υπουργών αλλά και τη στάση που κρατούν ορισμένες φορές τα κόμματα που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ δύο κυριακάτικων εφημερίδων, που φιλοξενούν δηλώσεις του Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε: «ή θα σοβαρευτούμε και θα συμφωνήσουμε σε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή ή θα λάβω και εγώ τις αποφάσεις μου. Με επέλεξαν να βγάλω το φίδι από την τρύπα και μου ζητούν και τα ρέστα. Τώρα όμως έχουμε κάνει το μισό δρόμο, ας κάνουμε και τον άλλον μισό».

Ο Λουκάς Παπαδήμος δείχνει αποφασισμένος να σκληρύνει την στάση του απέναντι στους υπουργούς οι οποίοι ακόμα και για ένα «καθημερινό» θέμα που μπορεί να απασχολήσει το υπουργικό συμβούλιο είναι ικανοί να σηκώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, όπως συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση με το θέμα των αλλαγών στη διαδικασία έκδοσης διαζυγίων.

«Δεν ζητώ να απολέσει ο κάθε υπουργό ή το κάθε κόμμα την «ταυτότητα» του, αλλά είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί όπως έχω πει, για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Πρέπει να σταματήσουν οι «ερασιτεχνισμοί» και τα «παιχνίδια» και να κάνουμε όλοι μαζί τη δουλειά μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για λάθη ή αναιτιολόγητες καθυστερήσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής».

Το σίγουρο είναι τα χρονικά περιθώρια για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) και το νέο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας στενεύουν. Παράλληλα επικρατεί
προβληματισμός για τα έσοδα μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού το 11μηνο του 2011 όπου αποκαλύφθηκε «μαύρη τρύπα» ύψους 7,4 δισ. ευρώ. Έτσι με την έναρξη της νέας χρονιάς αναμένεται και η άφιξη της τρόικας, που φέρει στις βαλίτσες της νέα αυστηρά μέτρα.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...