Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις», απαντά το ΥΠΕΞ στη Ρωσία


      
«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις», απαντά το ΥΠΕΞ στη Ρωσία«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας για την υπόθεση που αφορά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.


Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:

«Η Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με βαθιά σχέση φιλίας και συνεννόησης η οποία εδράζεται στις κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες των δύο χωρών. Οι δύο λαοί, μετέχοντας στην κοινή παράδοση της Ορθοδοξίας, που μεταλαμπαδεύθηκε από το Βυζάντιο στη Ρωσία, έχουν αναπτύξει ισχυρούς μεταξύ τους δεσμούς, που μεταφράσθηκαν στο πέρασμα των αιώνων σε άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης και αδελφοσύνης.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαρκή ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Μόσχα, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς εξέφρασε "βαθιά ανησυχία" για την απόφαση προφυλάκισης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, εκτιμώντας ότι δεν γίνονται σεβαστές από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας οι αποφάσεις και οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...