Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Θέσεις εργασίας σε 150.000 ανέργους


 
Τη διασφάλιση και δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012 μέσα από ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά το τέλος της σύσκεψης αρμόδιων κυβερνητικών και άλλων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του. Το πρόγραμμα, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία. «Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο κ. Παπαδήμος έκανε επίσης λόγο για ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής μέριμνας για τους ηλικιωμένους, τους ανέργους, τις μητέρες χαμηλών εισοδημάτων και άλλες ευπαθείς ομάδες, αφού όπως είπε: «Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν πλήξει
χιλιάδες οικογένειες που ιδίως τούτες τις μέρες δοκιμάζονται σκληρά. Είναι καθήκον όλων μας να τις στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη».

Μιλώντας μάλιστα για το μέγεθος του συγκεκριμένου προβλήματος, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα μας δίνει σήμερα δυο μάχες: «Η μία είναι της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της οικονομικής αναδιάρθρωσης, ώστε η οικονομία να επανέλθει σε
τροχιά ανάπτυξης και να υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ. Η άλλη είναι η μάχη της κοινωνίας μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής».

Πρόκειται για μία από τις δράσεις στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, μέσω της οποίας θα ωφεληθούν μεταξύ άλλων 57.400 άνεργοι με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, 30.000 άνεργοι από τα τοπικά σχέδια για την απασχόληση, 35.000 με προγράμματα αυτεπιστασίας στους δήμους, καθώς και 10.000 με το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Βασικοί στόχοι των μέτρων που θα προωθηθούν αποτελούν επίσης, όπως καταγράφηκε στη σύσκεψη, η εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους καθώς και για εργαζομένους που δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, η ενίσχυση προνοιακών δομών όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, η παροχή στήριξης και φροντίδας σε άτομα με αναπηρία και η ενεργοποίηση ενός Λογαριασμού Ανεργίας που θα απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζομένους με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΗ: Αυτές τις αλλαγές θα δείτε στους λογαριασμούς που θα έρθουν -Προσοχή με το πάγιο

Διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με τα νέα ευνοϊκά μέτρα, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΕΗ και αφορούν τις χρεώσεις κ...