Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΑΡ: Δήμευση περιουσιών βουλευτών όταν αποδεικνύεται «μαύρο χρήμα»

Δήμευση περιουσιών βουλευτών όταν αποδεικνύεται «μαύρο χρήμα», ζητά η ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας θετικό το μέτρο δημοσιοποίησης του «πόθεν έσχες» των πολιτικών«Η-καθυστερημένη-απόφαση της βουλής για δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των βουλευτών στο διαδίκτυο είναι μια θετική ενέργεια, η οποία ωστόσο θα μείνει ανολοκλήρωτη αν δεν συνοδευτεί με αυστηρό και ουσιαστικό έλεγχο στο «πόθεν» και μάλιστα από το πρώτο έτος εκλογής τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, προτείνοντας άμεσα μέτρα «που θα συμβάλουν στο να επανακτήσει το κύρος του το κοινοβούλιο»:

-τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας των κομμάτων, την πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, με ταυτόχρονη σημαντική μείωση της κρατικής οικονομικής επιχορήγησής τους.
-τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή των βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
-την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
-το δραστικό περιορισμό του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.
-τη δήμευση περιουσιών που σχετίζονται αποδεδειγμένα με το μαύρο χρήμα.

eklogika

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική πρόταση. Μπράβο στη Δημοκρατική Αριστερά
    Κατερίνα Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έχει και πιο κάτω;

Το σκίτσο που βλέπετε είναι του κυρίου Δημήτρη Χαντζόπουλου και δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή». Ο σκιτσογράφος, με αφορμή τη χθεσινή ε...