Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση Τσίπρα προς Παπαδήμο για το ενδεχόμενο νέων μέτρων


Ερώτηση Τσίπρα προς Παπαδήμο για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής και το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατέθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος ασκεί κριτική στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι προσήλθε στη Σύνοδο χωρίς εναλλακτικό σχέδιο, συντάχτηκε με τις γαλλογερμανικές απόψεις και υπαινίχθηκε ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα.

«Ο υπουργός Οικονομικών υπήρξε σαφέστερος και δήλωσε πως θα χρειαστούν οπωσδήποτε νέα μέτρα» αναφέρει.

Ο κ. Τσίπρας ρωτά, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό αν σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση, νέα επαχθή και αντικοινωνικά μέτρα, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Επίσης ρωτά τον κ. Παπαδήμο αν θεωρεί ότι νομιμοποιείται η παρούσα τρικομματική και «άνευ λαϊκής εντολής κυβέρνηση», να λάβει νέα μέτρα, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι μια τέτοια επιλογή θα βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση.

«Θεωρεί ότι τα μεγάλα εισοδήματα και μεγάλες κινητές και ακίνητες περιουσίες στη χώρα μας φορολογούνται επαρκώς, ώστε να αναζητηθούν εκ νέου πόροι από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα;

» Θεωρεί εφικτό το στόχο για έλλειμμα 0,5% στον προϋπολογισμό χωρίς την κατάρρευση των δημοσίων δαπανών και τη συνεπακόλουθη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και του κοινωνικού κράτους;»
Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...