Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πρόταση Παπουτσή για αυστηρότερο πλαίσιο στη λειτουργία των εταιρειών ταχυμεταφορών

thumb

Θέμα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να ενισχυθούν οι έλεγχοι και να υπάρχουν αυστηρότερες προϋποθέσεις λειτουργίας των εταιρειών ταχυμεταφορών, θέτει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσής. Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε πως «τίθεται ένα σοβαρό θέμα για την ασφάλεια των ταχυμεταφορών. Νομίζω ότι έφθασε η ώρα και σε εθνικό επίπεδο να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των ελέγχων και για αυστηρότερες προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών. Αλλά ταυτόχρονα να ανοίξει ένας διάλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της νομοθεσίας σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον θέλουμε να υποστηρίζουμε τη Συνθήκη Σένγκεν και πέραν αυτών και σε παγκόσμιο επίπεδο για τη συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο».
Όπως επισημαίνει και η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι ασφάλειας μεταφερομένων αντικειμένων πραγματοποιούνται, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με μέριμνα και ευθύνη ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας που συνεργάζονται με τις ταχυμεταφορικές εταιρείες.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση αποσυνδέει τα γεγονότα με τα ύποπτα πακέτα από τη διεθνή τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...