Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Χρυσοχοΐδης: Μήνυμα συστράτευσης στην επιχειρηματική κοινότητα

Μήνυμα συστράτευσης, προκειμένου να γίνει «άμεσα η ανάπτυξη πράξη», έστειλε στην επιχειρηματική κοινότητα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στα Ιωάννινα.

«Το μέγεθος των προβλημάτων και το εύρος των απαιτούμενων αλλαγών είναι τέτοιο που δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία. Η Πολιτεία όση βούληση κι αν έχει, όση προσπάθεια κι αν καταβάλει, είναι αδύνατο να φέρει μόνη της εις πέρας αυτό το στόχο», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορούμε να αναζωογονήσουμε την αγορά μόνο με κυβερνητικές αποφάσεις και νόμους. Η έξοδος από την κρίση και η δημιουργία μιας νέας, δυναμικής οικονομίας απαιτεί τη συνεργασία ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων. Χρειαζόμαστε την εμπειρία, τις γνώσεις, τη συνεργασία των ίδιων των κοινωνικών φορέων και ειδικά των φορέων της επιχειρηματικότητας, όπως είναι κατεξοχήν τα επιμελητήρια.»

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανέφερε επίσης τους πέντε άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται η πολιτική του και οι οποίοι είναι:

Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η προώθηση της νέας & νεανικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Η μείωση του συνολικού επιπέδου των τιμών μέσα από την αποκατάσταση του υγιούς ανταγωνισμού

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και προώθηση των στρατηγικών επενδύσεων.

Η αναθέρμανση της οικονομίας μέσα από την αξιοποίηση των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων και την ενίσχυση της ρευστότητας.

Ο υπουργός τόνισε ότι το σχέδιο αυτό ήδη υλοποιείται και υπενθύμισε ότι σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το ΕΤΕΑΝ.

Παράλληλα, προωθούνται το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το «Εξοικονομώ κατ οίκον», το Ταμείο Αλιείας για τη σύσταση του οποίου έχει ήδη υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση, το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του οποίου η σύσταση θα υπογραφεί εντός των ημερών, τα ευρωπαϊκά προγράμματα Jeremie και Jessica τα οποία ενισχύονται ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και τις αστικές αναπλάσεις, ενώ προωθείται σύντομα η δημιουργία και νέων ταμείων όπως το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μητσοτάκης: Σημαντικό να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης ώστε να βγούμε από την κρίση του κορωνοϊού

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή η Ευρώπη συνολικά να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να βγούμε απ...