Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ελλάδας είναι οι πιο κακοπληρωμένοι στην Ευρώπη

Δημόσιοι υπάλληλοι
Νέα μείωση μισθών και συντάξεων αντί για νέο ενιαίο μισθολόγιο -δηλαδή αξιοκρατικού και αξιοπρεπούς επιπέδου αμοιβών- ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η οποία επισημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ελλάδας είναι οι πιο κακοπληρωμένοι στην Ευρώπη και τελευταίοι στο χώρο της ευρωζώνης.

H ΑΔΕΔΥ που διοργανώνει το 34ο τακτικό συνέδριό της την 1η Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας -σε μια κρίσιμη περίοδο που την χαρακτηρίζει η «μαζική έφοδος» στο εισόδημα, τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, τα συλλογικά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Όπως επισημαίνει η δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση σε ανακοίνωσή της:

- διεκδικεί δημιουργία ισχυρού δημοσίου χρηματοπιστωτικού πυλώνα που να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης.

- αναδόμηση των δημόσιων προϋπολογισμών με διαρκή αξιολόγηση κάθε δαπάνης - αντί της περικοπής του 13ου - 14ου μισθού - σύνταξης ή της δραματικής μείωσης των μισθών και συντάξεων.

Απογραφή
Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται και στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που έχει ολοκληρωθεί και όπως επισημαίνουν διαψεύδει «πανηγυρικά τα περί 1,5 έως 2 ακόμη και 2,5 εκατ. εργαζομένων στο δημόσιο που με δηλώσεις, φήμες, σκοπιμότητες καλλιεργούσαν συστηματικά, διέδιδαν έντεχνα και η κυβέρνηση δεν αμφισβητούσε, επειδή δεν «γνώριζε» πόσους και ποιους πληρώνει (!) ο κρατικός προϋπολογισμός.

Τελικά επιβεβαιώθηκε ότι οι πολιτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ως ποσοστό, είναι κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. των 27, πολλοί λιγότεροι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και σχεδόν τρεις ποσοστιαίες δεκάδες πιο κάτω από τις σκανδιναβικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...