Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«Η οικονομία περνά επώδυνη περιπέτεια»

Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος τόνισε πως θα τηρήσει απαρέγκλιτα τον κανόνα «μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις». Ο κ. Παπακωντσαντίνου ξεκαθάρισε πως το νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων θα αφορά κυρίως του νεοεισερχόμενους, ενώ άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» για εφαρμογή του και σε ορισμένους από τους «παλιούς».

Αναφερόμενος στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός ανέφερε πως η μείωση των μισθών ήταν προτιμότερη από τις απολύσεις, υπογραμμίζοντας πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν, υπό προϋποθέσεις, έναντι των κλαδικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι φέτος θα αποχωρήσουν από τον δημόσιο τομέα 40.000 εργαζόμενοι κι οι προσλήψεις που θα γίνουν το 2011 θα είναι 8.000. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι μόνο οι μετατάξεις των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ που βρίσκονται σε αναδιάρθρωση θα λογίζονται ως προσλήψεις.

Είπε πως η οικονομία της χώρας περνά επώδυνη επώδυνη περιπέτεια, ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στα μέσα του 2011 η χώρα θα επανέλθει στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...