Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Διαρκής η πρόσκληση για συναίνεση», λέει η κυβέρνηση

«Συστατικό στοιχείο» για να πάμε μπροστά χαρακτήρισε την συναίνεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται συναίνεση για να κάνουμε τις πολύ μεγάλες αλλαγές που απαιτεί η χώρα».
Ο κ. Πεταλωτής, στην καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσωπών του τύπου, επισήμανε ότι υπάρχει μια «διαρκής πρόσκληση» από την κυβέρνηση για συναίνεση πάνω σε συγκεκριμένα τουλάχιστον ζητήματα, ανεξάρτητα από τις προσεγγίσεις που έχει η κάθε πολιτική δύναμη και πρόσθεσε ότι «η διαφορετικότητα αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να αμφισβητηθεί».
Την ίδια ώρα, ο κ. Πεταλωτής, επεσήμανε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να συναισθανθούν τη μεγάλη ευθύνη που έχουν απέναντι στον τόπο όλοι μαζί και να «αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μάλιστα ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα γίνουν όταν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία σημειώνοντας ότι  «εμείς είμαστε που από την πρώτη στιγμή ζητάμε συναίνεση».
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση που έκανε η αρχηγός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντ. Μπακογιάννη περί εθνικής συνεννόησης, μετά την επίσκεψή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «τα λόγια είναι καλά, για όλους μας και από όλους, αρκεί να αποδεικνύονται και πράξη».
Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν η κ. Μπακογιάννη θα κληθεί στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς, λέγοντας πως όταν οριστούν οι συναντήσεις, θα δούμε και με ποιους πολιτικούς αρχηγούς θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...