Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Χόιερ: Περισσότερος σεβασμός και κατανόηση για την προσπάθεια της Ελλάδας

Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών
Ο υφ. Εξωτερικών της Γερμανίας Βέρνερ Χόιερ (FDP) εκτιμά ότι στη Γερμανία «υποτιμούνται εντελώς το θάρρος και η αποφασιστικότητα που απαιτείται από μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για να περάσει στους πολίτες τόσο μεγάλα βάρη».

Στην Ελλάδα έχει δρομολογηθεί μία «τεράστια διαδικασία αλλαγής που συνεπάγεται μεγάλα βάρη για κάθε πολίτη της χώρας», δήλωσε ο κ. Χόιερ μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία «μόνο σε λίγες χώρες του κόσμου θα μπορούσε να περάσει», σημείωσε ο κ. Χόιερ.

Πρόσθεσε δε ότι «η κατανόηση και ο σεβασμός για την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι περισσότερο εμφανής στις άλλες χώρες».

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του κ.Χόιερ στην ομιλία του ανοίγοντας το βράδυ της Παρασκευής διημερίδα των γερμανο-ελληνικών εταιριών για το κύμα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Σε ερώτηση για τις διαφορετικές θέσεις που πρεσβεύουν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Γερμανίας στο θέμα του μόνιμου μηχανισμού στήριξης και των αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει το επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο, ο Γερμανός υφ. Εξωτερικών, σημείωσε ότι «ακόμη και αν υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις, έχουμε ένα μεγάλο, κοινό στόχο, δηλαδή να διατηρήσουμε την ΕΕ και να την αναπτύξουμε.» Αυτή, όπως είπε, «είναι η κοινή μας βάση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση».

Κατά τον κ. Χόιερ ο πυρήνας της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, το κοινό νόμισμα «δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο, πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή της Ευρωζώνης και μάλιστα ακριβώς με τη σύνθεση που έχουμε σήμερα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με τη λογική της σαλαμοποίησης να αποκοπεί το ένα μετά το άλλο τμήμα, αλλά από κοινού να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...