Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Το μανιφέστο Μητρόπουλου

thumb
Με την υψηλή προσδοκία να συγκεντρώσει δημιουργικά γύρω του όλους τους πολίτες της ελεύθερης, αυτόνομης και δημιουργικής σκέψης για την προάσπιση του κοινωνικού κράτους, μ’ άλλα λόγια τις πασοκογενείς ομάδες που αποκολλήθηκαν πρόσφατα ή παλαιότερα από τις εξωτερικές στοιβάδες του Κινήματος, καθώς και απλούς πολίτες, ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, 20 μέρες σχεδόν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην ενεργοποίηση Κοινωνικής Οργάνωσης για την προστασία και την προώθηση των ζητημάτων της εργασίας, του κοινωνικού κράτους, της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της κοινωνικής συνοχής.
Ως εναρκτήρια ημερομηνία για την ενεργοποίηση, τόσο στην Αττική όσο και σε κάθε περιφέρεια, πόλη ή τόπο εργασίας, αυτόνομων συλλόγων και επιτροπών που θα αποτελέσουν παραρτήματα της ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ. (Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους) ορίζει τη 2η Δεκεμβρίου σε εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Και ως μοναδικό προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στην Κίνησή του θέτει την απόρριψη του «αντικοινωνικού, αντιδημοκρατικού, αντιλαϊκού και νεοαποικιακού Μνημονίου που καθιστά τη χώρα προτεκτοράτο τού γενικευμένου μονοπωλιακού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και ματαιώνει κάθε ελπιδοφόρα προσπάθεια εναλλακτικής οργάνωσης του παρόντος και του μέλλοντος».
Προκειμένου να δοθεί ακριβές περιεχόμενο στην εν λόγω πρωτοβουλία, η διοικούσα επιτροπή της ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ. προχώρησε στην εκπόνηση ενός κειμένου Διακήρυξης, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι: Ο ανθρώπινος παράγοντας, η κοινωνία των ενεργών πολιτών, η κοινότητα της Γνώσης, της Έρευνας και της Πληροφορίας, οι μηχανισμοί αναδημιουργίας της συνείδησης, οφείλουν:
- Να αρθρώσουν τον δικό τους αυτόνομο και πλήρη συλλογισμό.
- Να αποδώσουν τα φαινόμενα, τα γεγονότα, τις διαμορφούμενες καταστάσεις, το διευρυνόμενο κοινωνικό ρήγμα, την περιβαλλοντική κατάρρευση, την αυξημένης ταξικότητας συγκρότηση της κοινωνίας, την πολύπλευρη αλλοτρίωση, στις πραγματικές τους αιτίες.
- Να συμβάλουν (με την αποτίναξη του Μνημονίου και την αντίσταση στο status quo των τραπεζιτών) στη διαμόρφωση ενός κοινωνικο-οικονομικού συστήματος που αποκαθιστά την αρτιότητα του περιβάλλοντος, αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου, εντός των πλαισίων της αειφορίας, επανενώνει τον κοινωνικό ιστό με την καθολικότητα της πλήρους και ασφαλισμένης εργασίας και αποδίδει σε όλους τους πολίτες τη χρήση και απόλαυση των άυλων και υλικών δημοσίων αγαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...