Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Μπαρουέν: «Η Γαλλία και η Γερμανία είναι αποφασισμένες να διασώσουν το ευρώ»

thumb

«Η Γαλλία και η Γερμανία είναι αποφασισμένες να διασώσουν το ευρώ και δεν θα επιτρέψουν να καταστεί όμηρος των αγορών», τόνισε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Φρανσουά Μπαρουέν, μία ημέρα μετά τη συμφωνία στήριξης της Ιρλανδίας με 85 δισ. ευρώ.

Ο Μπαρουέν εκτιμά ότι το σχέδιο στήριξης θα αποδειχθεί «επαρκές και αποτελεσματικό» για τον κατευνασμό των αγορών, ενώ δήλωσε σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1 πως «Δεν είναι ένα μεμονωμένο μέτρο που ελήφθη σε απάντηση μιας σοβαρής κρίσης. Αποτελεί μέρος της απόλυτης απόφασης της Ευρώπης -της Γαλλίας και της Γερμανίας- να διασώσουν τη ζώνη του ευρώ. Είναι απαραίτητο για όλους, για τους επενδυτές, να κατανοήσουν το μήνυμα της Ευρώπης: Θα διασώσουμε το ευρώ. Είναι ένα εργαλείο το οποίο δεν θα τεθεί υπό ομηρία» και προσέθεσε ότι η κρίση στην Ευρώπη «δεν αποτελεί κίνδυνο ή απειλή για τη Γαλλία».

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε την Δευτέρα ότι η φημολογία των αγορών εις βάρος της Πορτογαλίας «δεν είναι πλέον λογική». Αφού η Ιρλανδία ζήτησε βοήθεια, η φημολογία των χρηματοπιστωτικών αγορών σχετικά με την Πορτογαλία «δεν μπορεί να εξηγηθεί πλέον με λογικό τρόπο», είπε, μιλώντας σε γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Έγκειται στην πορτογαλική κυβέρνηση να αποφασίσει (αν θέλει να επωφεληθεί από τη βοήθεια των ευρωπαϊκών χωρών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και οι άλλοι δεν πρέπει να φημολογούν πάνω σε αυτό», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...