Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μας ξεζουμίζουν κανονικά…

thumb
Μας τα έχουνε κοινώς ζαλίσει … οι Γερμανοί με μια καλά ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της χώρας μας για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.
Είσαστε διεφθαρμένοι, τεμπέληδες , οι κυβερνήσεις σας εξαπατούσαν κατ’ εξακολούθηση τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βγαίνετε στη σύνταξη νωρίτερα από όλους και άλλα τέτοια!
Την ίδια ώρα ο Σόιμπλε έλεγε ότι η  Ελλάδα ζει πέραν των δυνατοτήτων της για πολλά χρόνια. Δεν μπορούμε εμείς οι Γερμανοί να πληρώσουμε τα λάθη των Ελλήνων... Η χώρα αυτή δεν μπορεί να αποφύγει την αποταμίευση και τη βοήθεια προς τον εαυτό της.
Ωστόσο οι μεγάλες αλήθειες κάποτε βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας, έστω και αργά. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Bild έκλεισε το μάτι και καθησύχασε τους Γερμανούς φορολογούμενους  σε ό,τι αφορά τα χρήματα που έχει λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της από την ΕΕ.
Εξήγησε σε απλά γερμανικά το... κέρδος που θα έχουν οι Γερμανοί από τα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα- θα τους αποφέρουμε δηλαδή κέρδη έως και 600 εκατ. ευρώ, αφού θα πρέπει να πληρώνουμε ένα είδος επιτοκίου επί της βοήθειας που μας δίνεται!
Και να τους θυμίσουμε ότι δεν ξεχνάμε… Η χώρα τους είχε παραγγείλει 180 πολεμικά αεροσκάφη… Για να μειώσουν το έλλειμμά τους  περιέκοψαν τα 37 και μετά βγήκαν στην γύρα να βρουν «πελάτες»… Το πιο εύκολο θύμα δεν ήταν άλλο από τους Έλληνες και έτσι  ξεφόρτωσαν σε εμάς μερικά ! Ψιλοπράγματα! Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ η «συμβολή» μας. Όσο το 3% του ελλείμματος, την ώρα που καλούμαστε να πληρώσουμε 44  δισεκατομμύρια ευρώ και όλοι οι φόροι και τα έσοδα μας θα είναι 52.9 δις!
Καλό ε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...