Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μέτρα-«ασπιρίνη» για 400.000 ανέργους

«Αντίβαρο» στις δυσμενείς για τους εργαζομένους εξελίξει
Την ώρα που το Μνημόνιο Νο 3 εξελίσσεται, ουσιαστικά, σε προάγγελο δυσμενών εξελίξεων στις εργασιακές σχέσεις, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα υπέρ των ανέργων. Πιο συγκεκριμένα, δράσεις για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική προστασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή, με συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης -την υπουργό Λούκα Κατσέλη και τον υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη-, του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδη και του προέδρου του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλια.

Ειδικότερα, στους τρεις άξονες των δράσεων περιλαμβάνεται η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους για το 2011. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε αυτό θα εντάσσονται 400.000 άνεργοι.

Επιπλέον, στους άξονες των δράσεων περιλαμβάνονται εθνικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης εργασίας και κοινωνικής προστασίας, καθώς επίσης και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, που θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου κοινωνικής οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της σύσκεψης ακολούθησε άλλη, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του συμβούλου του και πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου, του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...