Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Πιέζει για συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους

Μέρκελ: «ναι» στη βοήθεια στην Ιρλανδία
υπό όρους

Τη συγκατάθεσή της στην οικονομική στήριξη της Ιρλανδίας έδωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, «υπό όρους που θα επιτρέψουν στην Ιρλανδία να επανέλθει στο δρόμο της σταθεροποίησης των δημοσίων οικονομικών της».
Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος της Γερμανίας επιμένει στη συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση χρέους. Παρότρυνε μάλιστα, τους Ευρωπαίους εταίρους της να έχουν «το θάρρος» να επιβάλουν «όρια στις αγορές», συμπεριλαμβάνοντας σε ένα μηχανισμό επίλυσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης τους ιδιώτες πιστωτές, «οι οποίοι κερδίζουν χρήματα με τα πολύ υψηλά επιτόκια».

«Αυτοί που κερδίζουν χρήματα από τα πολύ υψηλά επιτόκια, από τα κρατικά ομόλογα, πρέπει να υπομένουν επίσης τους κινδύνους», τόνισε, σε ομιλία της στην Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Πρέπει η πολιτική να έχει το θάρρος να μοιράζεται τον κίνδυνο. Εδώ πρόκειται για πολιτική προτεραιότητα, για την επιβολή ορίων στις αγορές», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Anonymous Greece: Αυτοί είναι οι Τούρκοι που έριξαν τις σελίδες των υπουργείων

Τα στοιχεία των δύο ατόμων που βρίσκονται πίσω από τα «χτυπήματα» σε ελληνικούς στόχους, δημοσίευσαν οι Anonymous Greece το βράδυ της Πα...