Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Άρχισε ο καβγάς για τα κοινόχρηστα!

Η Ρηγίλλης έπαψε να σφυρίζει αδιάφορα και…
Μία ημέρα μετά την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η ΝΔ εγκατέλειψε την στάση αδιαφορίας και πέρασε στην επίθεση ανταποδίδοντας τα πυρά που δέχθηκε την Κυριακή από το Μπάντμιντον.

Η ΝΔ διά του εκπροσώπου της κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Κώστα Τασούλα απέδωσε την ίδρυση του κόμματος σε «πολιτικό γινάτι και πείσμα της κ. Μπακογιάννη» η οποία έχει στόχο «να εμποδίσει τον κ. Αντώνη Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός».

Θύμισε ότι μέχρι πριν από ένα χρόνο η κ. Μπακογιάνη ήταν στέλεχος της ΝΔ και διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος αλλά απέτυχε. Η Ρηγίλλης θεωρεί ότι το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη δεν εκφράζει κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες «δεν έχει κοινωνικές αντιστοιχίσεις» και γι αυτό δεν θα προχωρήσει. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θύμισε ότι η κ. Μπακογιάννη ανήκει στην συμμαχία των προθύμων που ψήψισαν το μνημόνιο προσφέροντας δεκανίκι στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Η Ρηγίλλης θεωρεί ότι το κόμμα της κ. Μπακογιάννη κινείται σε σκληρή νεοφιλελεύθερη γραμμή και δεν μπορεί να εκφράσει την κοινωνία.

Στην ομιλία της στο Μπάντμιντον η κ. Μπακογάννη είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για δημαγωγία και λαϊκισμό λέγοντας ότι « Η επιλογή να αρνηθείς τη ψήφο σωτηρίας της χώρας για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού».

Βγαίνοντας την Δευτέρα από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την συνάντησή της με τον κ. Κάρολο Παπούλια η κ. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ «της εθνικής συνεννόησης» για να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση.
Σε ερώτηση για τα σχόλια της Ρηγίλλης η κ.  Μπακογιάννη περιορίστηκε να πει ότι «όλα αυτά θα κριθούν στο χρόνο και ο καθένας θα μπορεί να δει τι πραγματικά είμαστε και τι πιστεύουμε».

Η Ρηγίλλης δεν ανησυχεί για την τύχη του εγχειρήματος της κ. Μπακογιάννη περισσότερο προβληματίζεται για τους βουλευτές της που είναι κοντά της και οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στη ΝΔ.
Ήδη δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τις ευνοϊκές για το νέο κόμμα δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου και κουμπάρου της κ. Μπακογιάννη κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος προέβλεψε ότι θα μπει στην Βουλή. Η αρχική απόφαση της Ρηγίλλης ήταν να μην προχωρήσει σε διαγραφές των βουλευτών που διάκεινται φιλικά απέναντι στην κ. Μπακογιάννη για να μην τους κάνει ήρωες.

Ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα ανεχθεί πόλεμο φθοράς από τους υπό παρακολούθηση βουλευτές μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Έλσα Παπαδημητρίου, Θανάσης Γιαννόπουλος, Γιάννης Λαμπρόπουλος για τους οποίους υπάρχει δυσαρέσκεια και για την στάση τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 Όπως έλεγε στέλεχος του κόμματος κοντά στον πρόεδρο υπάρχει ένα όριο το οποίο δεν μπορούν να περάσουν αν δεν θέλουν να βγουν εκτός κόμματος. Κομματικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η διαγραφή των βουλευτών που αλληθωρίζουν προς την πλευρά της κ. Μπακογιάννη είναι απλώς θέμα τάιμινγκ για την ηγεσία του κόμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο φαρισαίος Κυριάκος Βελόπουλος

Είναι πασίγνωστος ο μύθος του Αισώπου για τον λύκο που φόρεσε μια προβιά για να μπει κρυφά στο μαντρί και να ξεκοκκαλίσει μερικά αρνιά με τη...