Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«Η Ελλάδα επιβραβεύτηκε με την πολιτική της»

Για τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει επιτευχθεί ποτέ στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μας και της Ε.Ε, έκανε λόγο ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα κατάφερε με τις θυσίες του ελληνικού λαού να μειώσει το έλλειμμα κατά 14 δισ. ευρώ σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ξεπεράσαμε ακόμη και τον αρχικό στόχο για μείωση κατά 5,5 μονάδες».

«Αυτή η δυναμική αρχή έδωσε ξανά στην Ελλάδα την αξιοπιστία να ακούγεται η φωνή της πιο δυνατά», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε ότι η προσπάθεια επιβραβεύεται «με την προοπτική που άνοιξε για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχουμε λάβει».

«Μία επιμήκυνση», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «που θα διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια δανεισμού της χώρας, περιορίζοντας τις δανειακές μας ανάγκες τα επόμενα χρόνια».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ιρλανδία σημείωσε ότι η Ελλάδα δικαιώνεται για την επιμονή της στη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου