Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

“Θα βγάλουμε 600 εκατ. ευρώ από τους Έλληνες!”

Δεν δανείζουν για την …ψυχή της μάνας τους
Για όσους είχαν ακόμη ψευδαισθήσεις ότι οι υπεράνω όλων Γερμανοί (Deutschland uber alle, λέει ο ύμνος τους, ακόμα και αν αποφεύγεται πλέον η εκφώνησή του) είναι και …υπεράνω χρημάτων,  ήρθε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης να αποκαταστήσει τα πράγματα.

“Κανείς δεν παίρνει τίποτα από τον Γερμανό φορολογούμενο. Είναι αντίθετα πιθανό η Γερμανία να έχει κέρδη από τη συνεισφορά της στο ταμείο αυτό. Μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτά θα φθάσουν ως τα 600 εκατ. ευρώ, γιατί οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν ένα είδος επιτοκίου επί της βοήθειας αυτής”, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Bild.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι μόνο η Ιρλανδία έχει ζητήσει βοήθεια. “Tα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται και για άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Τα προβλήματα είναι διαφορετικά κάθε φορά: άλλες φορές έχουμε έναν πολύ ανεπτυγμένο τραπεζικό τομέα, άλλες μια πολύ ασθενή ανάπτυξη. Όμως, το ταμείο διάσωσης είναι αρκετά μεγάλο για όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι σε καμία περίπτωση δεν πιστεύει ότι απειλούνται η Γαλλία και η Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...