Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πρόσκληση Λοβέρδου σε πρώην υπουργούς Υγείας

11άδα… εθνικής ενότητας για την Υγεία

Στο μικροσκόπιο 11 πρώην υπουργών Υγείας της χώρας τέθηκαν οι δαπάνες του ΕΣΥ και τα μέτρα περιστολής τους, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η μηχανοργάνωση των νοσοκομείων, αλλά και η ενδεχόμενη αναδιάρθρωσή τους (δηλαδή συγχωνεύσεις και κλείσιμο μονάδων υγείας).

Οι διατελέσαντες υπουργοί Υγείας κ.κ. Παρασκευάς Αυγερινός, Γιάννης Φλώρος, Απόστολος Κακλαμάνης, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Σούρλας, Δημήτρης Σιούφας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Αναστάσης Πεπονής, Κώστας Γείτονας, Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Αβραμόπουλος αποδέχθηκαν την πρόσκληση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου να συζητήσουν τα μείζονα θέματα του νευραλγικού αυτού υπουργείου, βάσει της εμπειρίας που είχαν αποκομίσει από την υπουργική θητεία τους.

Έτσι, το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, μαζί με τον υφυπουργό κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, υποδέχθηκαν τους πρώην ομολόγους τους στο κτίριο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) στο Μαρούσι.

Από τη συνάντηση απουσίαζαν η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων βρισκόταν στη Βουδαπέστη) και οι κ.κ. Αλέκος Παπαδόπουλος (αναρρώνει έπειτα  από τη σύντομη περιπέτεια της υγείας του),  Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, Κώστας Στεφανής και Λάμπρος Παπαδήμας. Οι κ.κ. Κωστής Στεφανόπουλος και Μιλτιάδης Έβερτ δεν είχαν προσκληθεί, επειδή υπήρξαν αρχηγοί πολιτικών κομμάτων.

Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τη συνάντηση -η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες- ως πολύ παραγωγική, γι’ αυτό και ζήτησε από τους καλεσμένους του να την επαναλάβουν τον Ιανουάριο, οπότε θα μπουν και νέα θέματα προς συζήτηση στην ατζέντα, όπως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η μεταφορά των μονάδων υγείας του ΙΚΑ στο ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...