Εάν ήταν... Ινδιάνα η Ντόρα Μπακογιάννη, θα ονομαζόταν... Επιτέλους, Έγινα Πρόεδρος. Διότι πραγματικά η πρώην υπουργός δεν μπορεί ακόμη να κρύψει τη χαρά της από τη δημιουργία του δικού της κόμματος με το όνομα Δημοκρατική Συμμαχία και σήμα την ελιά. Ο πολιτικός προσανατολισμός τού κόμματός της είναι σαφώς νεοφιλελεύθερος και ακόμη σαφέστερη η τακτική που θα ακολουθήσει για να χτυπήσει τον αιώνιο αντίπαλό της Αντώνη Σαμαρά.
Αφού η Μπακογιάννη δεν κατάφερε να πάρει την προεδρία της Ν.Δ., την οποία πολιορκούσε για χρόνια, τώρα ακολουθεί την τακτική «χτυπάμε τον εχθρό εκ των έσω». Όπως φαίνεται, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, όταν έχασε την αρχηγία της Ν.Δ., πνίγοντας τον πόνο της τα βράδια το έριξε στα... DVD και είδε πολλές φορές την... Τροία. Θαύμασε τον Μπραντ Πιτ και αποφάσισε να τον μιμηθεί.
Χτύπημα εκ των έσω λοιπόν και νάτος ο... Λευτεράκης. Η ίδια κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα. Το κόμμα της δηλώνει άγνοια και τα στελέχη της αποφεύγουν να κάνουν οιαδήποτε δήλωση. «Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε ανθρώπους από τη Ν.Δ.», αλλά να κινητοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους, λένε όσοι είναι κοντά της.
Μόνο που αυτό φαντάζει μεγάλο ψέμα. Η Ντόρα δεν θέλει να είναι αρχηγός ενός κόμματος - φαντάσματος, αλλά μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα έχει λόγο και με την οποία θα μπορεί να διαπραγματευτεί την όποια της κίνηση με μία υπουργική καρέκλα, λένε από τη Ν.Δ.
Η αλήθεια είναι ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πολύ θα ήθελε να είχε τον μαγικό αριθμό των δέκα βουλευτών, με τον οποίο θα αποτελούσε μια ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Έτσι θα μπορούσε να μιλά ως αρχηγός κόμματος στη Βουλή, να καταθέτει ερωτήσεις και επερωτήσεις και γενικώς να έχει μία κοινοβουλευτική παρουσία.
Διπλό όφελος
Μόνο που και αυτή δεν περίμενε την έντονη αντίδραση του Σαμαρά, ο οποίος κατήγγειλε την περασμένη Τρίτη σχέδιο αποστασίας. Από τη Ν.Δ. ισχυρίζονται ότι το σχέδιο της πρώην υπουργού ήταν οι βουλευτές που θα την ακολουθήσουν να φεύγουν ένας ένας εξωθώντας τον Σαμαρά να τους διαγράψει. Έτσι θα είχαν ένα διπλό όφελος:
● Κατ’ αρχάς δεν θα εμφανιζόταν σαν να υπάρχει ένα συγκριμένο σχέδιο και άρα ο Σαμαράς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει την Ντόρα για σχέδιο αποστασίας.
● Δεύτερον, θα εμφάνιζαν τον Σαμαρά σαν έναν αντιδημοκρατικό πρόεδρο, που δεν ανέχεται διαφορετική άποψη και που με την πρακτική του συρρικνώνει το κόμμα της Ν.Δ.
Όμως τα πράγματα δεν ήρθαν ακριβώς έτσι, αφού ο Α. Σαμαράς προτίμησε την κατά μέτωπο επίθεση παρά το γεγονός ότι αυτή μπορεί να έχει κόστος. Με τη διαγραφή του... Λευτεράκη έβαλε μπροστά στις ευθύνες τους και όλους τους βουλευτές που επιθυμούν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου της Ν.Δ. «Όσοι επιλέξουν να φύγουν θα βρεθούν μπροστά στον κόσμο που τους ψήφισε», έλεγαν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου