Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«Δεν μπορεί να είμαστε σοσιαλιστές της λιτότητας»

Σφοδρή κριτική από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ
Νέα οξεία επίθεση στην κυβερνητική πολιτική και την τρόικα εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία, της οποίας ηγείται το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ζητώντας παράλληλα έκτακτο συνέδριο του κόμματος, το οποίος, όπως λέει, ουδέποτε ενέκρινε τα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «να κατανοήσει ότι δεν μπορούμε να είμαστε οι σοσιαλιστές της λιτότητας» και τονίζει ότι «η χώρα μας έχει ανάγκη από σοβαρές και υπεύθυνες πολιτικές για να βγει από την κρίση που την οδήγησε η ΝΔ και όχι από εξευρωπαϊσμούς της βιτρίνας του κ. Παπακωνσταντίνου και της τρόικας, που σκοπεύουν στη διασφάλιση των δημοσιονομικών αριθμών και στην εξαφάνιση των πολιτών»!

Τονίζει ακόμη ότι, «παρά το ηχηρό μήνυμα των τελευταίων εκλογών, η κυβέρνηση συνεχίζει να εκπλήσσει αρνητικά με τις επιλογές της. Ολοένα και περισσότερο διολισθαίνει σε ακόμη πιο συντηρητικές πολιτικές, κατ’ εντολή της τρόικας. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οδηγεί και τον πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο της απαξίωσης, της πολιτικής μετάλλαξης, του "διαζυγίου" με τις κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά τους στήριξαν».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «η χώρα ασφυκτιά από τον σφικτό εναγκαλισμό του Δ.Ν.Τ. Η τρόικα ήλθε και έλεγξε αν οι εντολές εκτελούνται και διαπίστωσε ότι υπάρχουν υστερήσεις και χρειάζεται και άλλο αίμα από τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση συνεχίζει τα επικοινωνιακά της παιχνίδια για να δείξει ότι έχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης, ενώ κατ' ουσία ενεργεί για να γίνουν αποδεκτά τα νέα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές μας. Οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν έφτασαν και απαιτούν να ισχύσουν και στον ιδιωτικό τομέα με ταυτόχρονο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Την ίδια στιγμή, η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, ο εμπορικός κόσμος υποφέρει, η κοινωνική συνοχή διαλύεται».

Οι αριστεροί του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν έντονα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ειδικά τον τελευταίο για τις δηλώσεις του ότι «το μνημόνιο είναι ευτυχία», σημειώνουν ότι «η χώρα συνεχίζει να ζει σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας και η ισχύς της εξαρτάται από τις διαθέσεις του Δ.Ν.Τ».

Αναφέρουν ακόμη ότι «στη χώρα μας δοκιμάζεται πειραματικά το νέο είδος πολιτικής, όπου από την ελευθερία και την ανεξαρτησία μεταβαίνουμε στην καθοδηγούμενη επιτήρηση και κατοχή, όπου το ευρωπαϊκό κεκτημένο της συνεννόησης και αλληλεγγύης σημαίνει άκριτη αποδοχή των απαιτήσεων της ισχυρής Γερμανίας».

Προειδοποιούν δε, ότι «η κοινωνική ανοχή έχει φτάσει στα όρια της και η απελπισία των πολιτών είναι υπόρρητη και έτοιμη να ξεσπάσει, γι' αυτό σας καλούμε να δώσετε ορθή πορεία διεξόδου. Εκείνο που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για το μέλλον, όπου θα έχει ως βασική ιδέα ότι τα κυρίαρχα κράτη ποτέ δεν πτωχεύουν, αλλά αγωνίζονται για να υπάρξουν, χωρίς να αποποιούνται τις υποχρεώσεις τους. Έχουν δε, ως πυξίδα την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων και όχι την εξυπηρέτηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...