Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Φίλιπ Ρέσλερ: «Η υπομονή μου με την Ελλάδα εξαντλείται»


Φίλιπ Ρέσλερ: «Η υπομονή μου με την Ελλάδα εξαντλείται»

Στη σκληρή ρητορική στην οποία... μας έχει συνηθίσει επανέρχεται ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων, λέγοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild πως η «υπομονή του με την Ελλάδα εξαντλείται», ζητώντας έργα αντί για λόγια από την Αθήνα.
«Η Γερμανία δεν υποχωρεί σε πιέσεις. Πάντα έλεγα ότι δεν γίνεται να υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις. Και το εννοώ. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ήδη, λόγω των εκλογών, υπήρξε μια χρονική παράταση», τόνισε ο κ. Ρέσλερ. Το θέμα, διευκρίνισε, «δεν είναι η παράταση μερικών εβδομάδων, αλλά η απόδειξη πραγματικών περικοπών, αποκόμιση κερδών από τις ιδιωτικοποιήσεις και διοικητικές μεταρρυθμίσεις».
«Εργα και όχι λόγια, αυτή είναι η δικαιολογημένη μας αξίωση. Και, επ' αυτού, οφείλω να πω: η υπομονή μου εξαντλείται», επισήμανε εμφατικά ο αρχηγός του κόμματος των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων (FDP).

Σε ερώτηση για το θέμα της Ισπανίας και της Κύπρου, ο Ρέσλερ επανέλαβε πως η στήριξη δίνεται πάντα υπό όρους.
Αναφερόμενος, πάντως, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο κ. Ρέσλερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη και είναι σε θέση να παρέμβει σταθεροποιητικά, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο».
Ανέδειξε, ωστόσο, τη σημασία της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της προώθησης οικονομικών μεταρρυθμίσεων από τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προκειμένου, όπως είπε, «οι κίνδυνοι για τους πολίτες να διατηρηθούν όσο το δυνατόν μικρότεροι».


TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...