Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Παραίτηση Ρέσλερ ζητά το SPD μετά τις δηλώσεις του για την Ελλάδα


thumb
Την απομάκρυνση του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, μετά τις δηλώσεις του για την Ελλάδα ζήτησε το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
Βουλευτές του SPD, επέμειναν πάντως και σήμερα και ζήτησαν ευθέως από την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ την παραίτηση του κ. Ρέσλερ.
Η δήλωση του κυρίου Ρέσλερ ότι η συζήτηση για το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί πλέον ταμπού και ότι δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους της, προκάλεσε και τους Πράσινους οι οποίοι μιλούν για «αφελείς δηλώσεις». Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος των Πρασίνων ο κ. Ρέσλερ «βλάπτει την εικόνα της Γερμανίας ως αξιόπιστου συμμάχου στην Ευρώπη»
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν και την αντίδραση της Αθήνας, ενώ ο Πρωθυπουργός απάντησε έμμεσα, μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ. λέγοντας πως «θα μείνουμε στο ευρώ, δεν θα τους περάσει».
Κυβερνητική πηγή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δηλώσεις Ρέσλερ να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τον κ. Μπαρόζο.
Ο κ. Ρέσλερ ωστόσο επανήλθε σήμερα. «Οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Πάντα λέγαμε ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες», διευκρίνισε ο αντικαγκελάριος
Οι δηλώσεις Ρέσλερ βρέθηκαν στο επίκεντρο και της συζήτησης που είχαν κατά τη διάρκεια φιλικού δείπνου οι κκ. Ευ. Βενιζέλος και Ι. Στουρνάρας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες ειπώθηκαν ότι οι δηλώσεις και τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομίας γίνονται για εσωτερική κατανάλωση για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς.
ΚΚΕ:
«Είτε με ευρώ είτε με δραχμή ο ελληνικός λαός θα είναι το μόνιμο υποζύγιο», τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ περί ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη .
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, οι δηλώσεις Ρέσλερ, καθώς και οι γενικότερες τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη, δείχνουν «τα αδιέξοδα των καπιταλιστών και του προσωπικού τους να διαχειριστούν την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης με τη μία ή με την άλλη συνταγή, ενώ
αναδεικνύουν και την όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσά τους σχετικά με το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα επωφεληθούν σε βάρος άλλων στο μοίρασμα των ζημιών».
Το ΚΚΕ καλεί τέλος τον ελληνικό λαό σε συσπείρωση και δράση «ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα» και με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...