Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κατώτατος μισθός πάλι στα 701 ευρώ εάν η Τρόικα πει το ναι...

Κατώτατος μισθός πάλι στα 701 ευρώ εάν η Τρόίκα πει το ναι, ετοιμάζουν πρόταση εργοδοτικές και εργατικές οργανώσεις, με τη συμφωνία του υπουργείου ΕργασίαςΜια πρόταση – πακέτο με την οποία θα υποστηρίζεται η ανάγκη να επανέλθουν οι κατώτατοι μισθοί στα προ κρίσης επίπεδα ετοιμάζουν εργοδοτικές και εργατικές οργανώσεις, με την σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από μελέτη που έχει ανατεθεί σε ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, προκύπτει ότι αν οι κατώτατες απολαβές διαμορφωθούν στα 701 ευρώ, εκεί δηλαδή όπου βρίσκονταν το 2009, τότε, δυνητικά, τα έσοδα του δημοσίου θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά και παράλληλα θα δινόταν μια γενναία ένεση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι το συνολικό όφελος θα έφτανε στα 1,2 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ την ίδια ώρα κάτι παραπάνω από σημαντικές θα ήταν και οι ανάσες που θα δίνονταν στην αγορά.

Υπολογίζεται ότι σε αυτή την περίπτωση ο επιπλέον τζίρος θα έφτανε στα 4,7 δισ. ευρώ, μέσα σε διάστημα μόλις 2 ετών.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία θα παρουσιασθούν στους επικεφαλής της τρόικας, ωστόσο είναι άγνωστο αν θα… πεισθούν και τι θα συμβεί στην αντίθετη περίπτωση.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...