Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Μεϊμαράκης: Οι πιστώσεις για τη Βουλή θα ελεγχθούν από το μηδέν

Οι πιστώσεις για τη λειτουργία της Βουλής θα ελεγχθούν από μηδενική βάση, ώστε να υπάρξει ορθολογικότερη διαχείριση, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο του σώματος Απόστολο Κακλαμάνη.Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι δεν κλείνει η Τηλεόραση της Βουλής.

Ειδικότερα, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα να κλείσει ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής, ενώ για το γυμναστήριο ανέφερε ότι επιδίωξη του είναι να μειωθεί το κόστος λειτουργίας.

«Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να λειτουργούν και τα δύο σύμφωνα με τη τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα και τα δεδομένα που υπάρχουν» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία της Βουλής το επόμενο διάστημα, ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι η Ολομέλεια θα λειτουργήσει κανονικά. «Εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα πάμε σε θερινά τμήματα» είπε.

Εκανε επίσης γνωστό ότι πιθανότατα την Πέμπτη θα εκλεγούν τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων θα αξιολογεί τις ερωτήσεις που κατατίθενται και θα κρίνει αν θα πρέπει να συζητηθούν στην Ολομέλεια ή σε αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπως σε περιπτώσεις που το περιεχόμενό τους αφορά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, με σκοπό να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη συζήτηση περισσότεροι βουλευτές και όχι μόνο ο ερωτών, όπως προβλέπεται σήμερα.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κομισιόν: Μεγαλύτερη η ύφεση της ΕΕ απ' ό,τι αναμενόταν

Η οικονομία της ΕΕ θα βιώσει φέτος βαθιά ύφεση ιστορικών διαστάσεων, τα σημάδια της ύφεσης φαινόντουσαν στις ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019...